Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik srbije

“Kako ne znam”: Vučić se zbunio pa priznao istinu o dešavanjima na Kosovu

vucic
Foto: Screenshot/X

Kosovski Premijer Albin Kurti pozvao je u četvrtak međunarodnu zajednicu da sankcionira Srbiju zbog oružanog napada u selu Banjska

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da Milan Radoičić komanduje grupom koja se u nedjelju sukobila sa policijom Kosova.

Na pitanje novinara RTS-a Gorislava Papića: „Koliko znate o organizaciji tih ljudi, ko komanduje tim ljudima s Kosova, da li poznajete te ljude“, Vučić je, utisak je zbunjeno, odgovorio:

– Kako da ne znam Milana Radoičića.

„Da li on komanduje njima?“, postavio je potpitanje Papić.

– Ja ne znam da li on komanduje, ali pitali ste me da li poznajem te ljude. Znam Milana Radoičića. Ove druge ne znam ko je bio, niti sam bilo koga prepoznao. Sad sam čuo za ove ljude, odgovorio je Vučić.

Reagovao i Kurti

Kosovski Premijer Albin Kurti pozvao je u četvrtak međunarodnu zajednicu da sankcionira Srbiju zbog oružanog napada u selu Banjska na sjeveru Kosova jer bi, kako je rekao, Srbija ako ne bude kažnjena mogla ponoviti zločin.

“U nedjelju smo doživjeli agresivan napad kriminalnih i terorističkih grupa Srbije, ne samo na policiju Kosova, već na državu, Republiku, sigurnosni poredak. Bio je to težak dan za našu zemlju i cijeli naš narod”, kazao je Kurti koji je tokom sjednice kosovske Skupštine zatražio da prijateljske zemlje Kosova proglase Civilnu obranu i Sjevernu brigadu terorističkim organizacijama.

“Vidjelo se da bilo kakve kriminalne i terorističke grupe nemaju nikakve veze s policijom Kosova. Ubijeni su, uhapšeni ili bježe jer ih se tjera. Napadači koji su uspjeli pobjeći moraju biti izručeni, predani vlastima Republike Kosovo”, kazao je Kurti.