Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Karamarko: Ova pobjeda je tačka na “i” svih HDZ-ovih pobjeda

karamarko hdz

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamrako, čija je Domoljubna koalicija prema preliminarnim nepotpunim rezultatima izbora osvojila u Saboru Hrvatske 61 zastupničko mjesto, proglasio je pobjedu HDZ-a na parlamentarnim izborima i čestitao na rezultatu koaliciji Most koja je osvojila 19 mandata.

Druga po broju mandata je SDP-ova koalicija Hrvatska raste koja zasad ima 53 mjesta u Saboru koji broji 151 mjesto.

“Ova pobjeda je tačka na ‘i’ svih naših pobjeda u posljednje tri i po godine. Dvije trećine građana odlučili su se za promjene i apsurdno je da oni protiv kojih su glasali traže novi mandat. Nisam znao da je 53 veći broj od 61, a garantiram i tvrdim da će se ta razlika povećati do kraja brojanja glasova”, kazao je Karamarko.

On je pozvao sve one koji su, kako je kazao, “spremni boriti se sa nama za kvalitetu života u Hrvatskoj” na saradnju dodavši kako su takvi dobrodošli.

“To nema veze sa koalicijama nego sa ljubavlju prema našoj Hrvatskoj. Prema tome, HDZ je pojačala broj mandata s obzirom na zadnje izbore, mi idemo dalje, pred nama je borba za kvalitetu života u Hrvatskoj. Moramo se boriti i za promjene koje će pojeftiniti državu i za promjene zbog kojih će svaki mladi čovjek poželjeti ostati u svojoj domovini”, poručio je Karamarko.

On je dodao kako prije tri i po godine “reformirani HDZ” neće dopustiti da “polagano nestajemo kao narod, nismo to zaslužili, naši branitelji, dr. Tuđman i naša djeca su zaslužila da stvorimo kvalitetnu državu”.