Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kenijske bebe dobile ime po Baracku Obami

Obama-to-visit-Kenya-in-July-for-first-time-as-president

Nekoliko novorođenčadi u Keniji nazvano je noćas po američkom predsjedniku Baracku Obami u čast njegove posjete toj afričkoj zemlji.

Kako prenosi AFP, mnoge majke se nadaju da će time povećati šanse svojih mališana za uspjeh u životu.

Već nekoliko mladih Baracka Obama raste u Kogelu, kenijskom selu iz kojeg je potekao američki predsjednik.

Ali čim je Obama sinoć doputovao u Najrobi, dvije majke iz zapadnog grada Kisumi odlučile su da svoje mališane nazovu po predsjednikovom avionu, Air Force One.

121025112430-obama-grandmother-nairobi-story-top
– Odlučila sam da sinu dam ime AirForceOne Barack Obama tako da nas uvijek podsjeća na Obaminu posjetu Keniji koja predstavlja veliki blagoslov – rekla je jedna od porodilja, Lusi Akinji Okot.

Druga, Lusi Atieno je svog sina jednostavno nazvala AirForceOne.

– Čula sam da je to najbolji avion jer se u njemu vozi moćni lider Amerike koji je također i Kenijac – objasnila je ona.

27247D6300000578-3018142-image-a-24_1427730336833
18Dvojica AirForceOne dječaka su među osam beba koje su na svijet došle u petak uveče u istoj bolnici i koje su nazvane po Obami, njegovoj supruzi ili kćerkama.

– Jučer smo od 20.30 sati imali osam porođaja i sve bebe su dobro – kazala je jedna od bolničarki, dodajući da je od tri novorođene djevojčice jedna nazvana Michelle, po američkoj prvoj dami, druga Malia, po starijoj kćerki predsjedničkog para, a treća Malia Saša po objema Obaminim kćerkama.

– Ne mogu da zamislim bilo koje drugo ime za moju kćerku – rekla je Vilkister Anjango, koja je za svoju djevojčicu izabrala ime Malia Saša.