tijelo pronađeno u šumi

Kineskinja koja je nestala prije tri mjeseca pronađena mrtva u Srbiji

kineskinja

Potraga je trajala skoro tri mjeseca, a u nju su bili uključeni srbijanska policija, spasilačke službe, Kineska ambasada i roditelji djevojke

Na Tari je u utorak uvečer pronađeno tijelo Džu Sinjue (21), kineske državljanke kojoj se krajem juna izgubio svaki trag na ovoj planini, nezvanično saznaju Novosti.

Potraga je trajala skoro tri mjeseca, a u nju su bili uključeni srbijanska policija, spasilačke službe, Kineska ambasada i roditelji djevojke.

Tijelo je pronađeno obješeno o jedno drvo blizu puta Mitrovac – Perućac na Tari, a je li Kineskinja, kao što se pretpostavlja, izvršila samoubistvo ili se radi o zločinu, pokazat će obdukcija koju je naložilo Više javno tužilaštvo u Užicu, piše ”Blic”.

– Tijelo je pronađeno oko 30 metara ispod puta koji povezuje Mitrovac i Perućac. Na njemu nije bilo vidljivih povreda, zvijeri kojih na Tari ima puno ga se nisu dokopale – rekao je “Novostima” izvor iz istrage, sugerirajući da je tijelo dugo stajalo u šumi prije nego što je pronađeno.

Džu Sinjue je 28. i 29. juna boravila u Bajinoj Bašti, gdje je došla turistički, sama, i to je posljednje što se zna o njoj.

Iz Bajine Bašte se tada posljednji put javila svojim roditeljima, što je kasnije, s obzirom na to da su oni prijavili njen nestanak jer se nije vratila kući, utvrđeno praćenjem baznih stanica. Međutim, poslije ovoga nije bilo nikakvih drugih informacija o njenom kretanju.