Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ko je golman kojem su pucali u glavu: Dijelio je novac mladim igračima

lenac444

Policija u crnogorskom Kotoru još utvrđuje okolnosti ubistva 33-godišnjeg Gorana Lenca, koji je jučer upucan u potiljak na travnjaku drugoligaškog kluba FK Bokelj.

Lencu je u glavu jučer oko 19,30 pucao muškarac koji se hladnokrvno ušetao s tribina do pomoćnog terena, na kojem je Lenac trenirao s prijateljem iz susjednog kotorskog naselja Rakite. Za napadačem se traga. Inspektori su sinoć blokirali Kotor i provjeravali video nadzor, kako bi utvrdili je li Lenac bio praćen.

Ubica nije nosio kapu ni kapuljaču. Očevici su primijetili da bježi sa stadiona. Ispalio je nekoliko hitaca u zrak kako bi zastrašio osobe koje su se nalazile na igralištu i u blizini. Očito je dobro poznavao teren, koji je ograđen visokom mrežom, te je zbog loše vidljivosti teško pronaći izlaz.

Lenac je nekoliko sati nakon operacije preminuo u bolnici u Risnu, oko 23:30 sati.

Ubojstvo je tema dana u Crnoj Gori. O motivu se još uvijek nagađa. Kotor i Crna Gora taoci su obračuna kriminalnih klanova. U Kotoru su problematični kavački i škaljarski klan, koji su povezani s najjačima u regiji. Sukobi traju godinama i većinom su nerazriješeni slučajevi.

Duge cijevi na ulicama u Crnoj Gori više nikoga ne iznenađuju.

Dva ubistva, deset pucnjava i četiri napada bombom – sve se to dogodilo u Crnoj Gori u posljednja dva mjeseca. Poginulo je pet osoba, posljednji među njima bivši vratar Lenac, hladnokrvnim hicem u potiljak.

Prema riječima nekadašnjih saigrača, nogometaša i sportskih radnika iz Kotora, Lenac je bio uzoran i velikodušan sportaš.

Finansijski je pomagao mlade nogometaše, tvrde oni koji su ga poznavali.

Bio je poluprofesionalac, trenutno u potrazi za klubom. Nije aktivno igrao već pet-šest godina, ali je vrijeme provodio u klubu.

Lenac nije imao kriminalni dosje, potvrdio je sagovornik iz policije.