Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Golman upucan u glavu dok je trenirao, policija nema nikakav trag

image11

Bivši crnogorski fudbaler Goran Lenac (33), preminuo je u subotu uveče od povreda koje je zadobio kada mu je nepoznati napadač pucao u glavu na stadionu lokalnog fudbalskog kluba “Bokelj” u Kotoru.

Kako pišu podgoričke “Vijesti”, Lenac je ranjen oko 19.30 sati, a preminuo je u bolnici u Risnu oko 23 sata, uprkos velikom naporu ljekara da mu spase život. Prema nezvaničnim informacijama, Lencu je, dok je trenirao, prišao krupniji, crnokosi muškarac i ispalio mu hitac u glavu. Nakon ranjavanja fudbalera, policija je blokirala grad i tragala za napadačem, ali ta potraga do juče nije rezultirala hapšenjem, piše Blic.rs.

Sagovornik “Vijesti” iz policije je kazao da će kotorski inspektori provjeriti video nadzor u tom gradu, kako bi utvrdili da li je Lenac praćen i ko bi mogao biti odgovoran za njegovu likvidaciju.

Isti izvori napominju da mladić nije imao kriminalni dosije, te da se (makar prema operativnim podacima) nije bavio kriminalom.

Ubistvo Lenca, još jedno u nizu onih koja su potresla Kotor ove i prethodnih godina, dogodilo se zapravo usred Škaljara, “rodnog naselja” istoimene ozloglašene kriminalne grupe.

Ipak, crnogorski mediji za sada nisu objavili da li ubistvo Lenca ima bilo kakve veze sa kriminalnim poslovima ili sa sukobom zaraćenih klanova – škaljarskog i kavačkog.

Ovaj krvavi sukob traje od 2015. godine, a njegov uzrok je nestanak (odnosno krađa) oko 300 kilograma kokaina namenjenog distribuciji na Balkanu u španskoj luci Valencija.