Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ko je žena čije je lice postalo simbol napada u Briselu?

Aerodrom u Briselu nakon eksplozije

Fotografija šokirane stjuardese indijskog Jet Airwaysa prekrivene pepelom u žutoj uniformi koja je u potpunosti bila rascijepana od eksplozije na briselskom aerodromu obišla je svijet.

Nidhi Chaphekar uslikana je kako ošamućena sjedi na stolcima na aerodromu nakon smrtonosnog terorističkog napada, a krv joj curi s čela, dok žena pored nje panično zove mobitelom, vjerojatno da javi najbližima da je dobro.

Chaphekar se taman trebala pridružiti ostatku posade Jet Airwaysa na letu za Newark, SAD, kada su bombaši samoubojice aktivirali svoje prsluke.

Majka dvoje djece iz predgrađa Mumbaija za ovu aviokompaniju radila je proteklih 15 godina.

– Njezinoj poodici javili su da se dobro oporavlja u bolnici. Oni su u šoku i još nisu s njom stupili u kontakt, no indijska ambasada potvrdila je da je njen život izvan opasnosti. Zahvalni smo jer je preživjela ovu strašnu tragediju – kazao je jedan izvor za britanski Sun.

Jet Airways izvijestio je da se stjuardesa Chaphekar trebala ukrcati u 10.15 sati po lokalnom vremenu u avion za Newark.

– Nemamo potpunu informaciju o ozbiljnosti njezinih ozljeda, no znamo da je u bolnici i da je zbrinuta – javili su.

Njezin kolega Amit Motwani zadobio je ozljedu očiju, na Facebooku se označio kao “siguran”.

– Dva člana posade zadobila su ozljede u eksploziji na briselskom aerodromu. Oboje su u bolnici. U kontaktu smo s indijskom ambasadom koji će organizirat evakuaciju naših ljudi iz Brisela. Jet Airways otkazao je sve dolazne i odlazne letove preko Brisela – piše u službenoj izjavi aviokompanije.