Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tragičan dan u srbiji

Kod Šapca voz usmrtio supružnike, u Prokuplju ubio brata motikom

nesreca sabac (1)

Čuo sam vrisku djece iz auta, a majka je ispala i već je bila mrtva, kazao je očevidac

U stravičnoj nesreći, na pružnom prelazu u mjestu Zminjak kod Šapca, živote su izgubili Nebojša M. (46) i Željka M. (39) iz sremskog sela Laćarak, dok je njihovo dvoje djece sa povredama prebačeno na Urgentni prijem šabačke bolnice.

Udes se dogodio nešto prije 11 sati, kada je teretni voz sa 24 vagona u kompoziciji, koji se kretao od Rume prema Brasini na utovar, naletio na sivi „ford fokus“ karavan sremskomitrovačkih oznaka, kojim se porodica upravo vraćala sa odmora u obližnjoj Banji Koviljači.

Očevici kažu da je mašinovođa uporno svirao, ali nije uspio da zakoči, pa je voz udario u automobil i gurao ga 40 metara, sve dok sa putnicima nije sleteo sa pruge u visoku travu. Iako je teretnjak bio prazan, uspio je da se zaustavi oko 120 metara dalje.

– Čuo sam vrisku djece iz auta, a majka je ispala i već je bila mrtva. Tek kada je stigla hitna pomoć shvatili smo da je otac, koji je ostao u autu, takođe mrtav na sjedištu. Ništa gore u životu nisam vidio – ispričao je očevidac za Novosti.

Ubio brata zbog dvorišta

Danas oko 14.40 sati u Prokuplju (Srbija), Živojin L. (73) je nakon svađe sa svojim rođenim bratom Miloradom (72) oko podjele dvorišta, istog udario najverovatnije motikom po glavi i tijelu.

Milorad je od nanijetih povreda preminuo na licu mjesta, javlja beogradski Blic.

U toku je uviđaj, a osumnjičenom Živojinu, koji je odmah uhapšen, je određeno zadržavanje.