predsjednica hrvatske

Kolinda Grabar-Kitarović o navodnom dogovoru sa Aleksandrom Vučićem

kolinda_grabar_kitarovic

Bivši savjetnik predsjednice rekao je kako je svojevremeno pozvala nakon posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i rekla mu je da ju je on zamolio da ubuduće u javnim istupima ne koristi termine „velikosrpska agresija“ i „genocid u Srebrenici“

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović iz Berlina, gdje učestvuje na Hrvatsko-njemačkom poslovnom forumu, komentirala je aktuelne političke događaje.

Upitana postoji li dogovor između nje i Aleksandra Vučića da on ne spominje genocid u NDH, a Grabar-Kitarović velikosrpsku agresiju, odgovorila je kako takvog dogovora nema.

“Vidite da on cijelo vrijeme govori o genocidu u NDH. Nema nikakvog dogovora. Ne znam otkud takve insinuacije”, rekla je.

Podsjetimo, bivši savjetnik predsjednice Mate Radeljić nedavno je rekao kako je predsjednica svojevremeno pozvala nakon posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i rekla mu je da ju je on zamolio da ubuduće u javnim istupima ne koristi termine „velikosrpska agresija“ i „genocid u Srebrenici“.

“Usporedite i njen status na Facebooku kada je 2015. godine, kada je postala predsjednica i ono što je upisala u Potočarima sa statusom od prošle godine nakon što je obećala da više neće spominjati pojam genocida u Srebrenici. Usporedite šta je upisala u Potočarima kada je spominjala genocid u Srebrenici i status od prošle godine kada je napisa “da se ne zaboravi…”. Šta? E to ne znam što da se ne zaboravi”, zaključio je Radeljić.