Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vozač je uhapšen

Kombijem s bh. tablicama bježao policiji u Hrvatskoj, udario stub pa policijski auto

krijumčarenje migranata
FOTO: Radio-mreznica.hr

U događaju su ozlijeđene tri osobe, strani državljani iz kombi vozila te su na daljnje liječenje odvezeni u zdravstvenu ustanovu

Karlovačka policija izvijestila je o još jednom slučaju krijumčarenja ilegalnih migranata u Hrvatskoj.

“Danas oko 8 sati policijski službenici su na području Cetingrada uočili kombi vozilo bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka, za koje su naknadno utvrdili da je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine, a za koje su posumnjali da se u njemu prevoze strani državljani.

Policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije su, u saradnji s policijskim službenicima Policijske uprave karlovačke, upotrebom svjetlosnih i zvučnih signala pokušali zaustaviti vozilo, međutim, vozač se oglušio i nastavio se kretati da bi u Gornjem Taborištu izgubio nadzor nad kombijem, udario u stub, a nakon toga u policijsko vozilo.

krijumčarenje migranata
FOTO: Radio-mreznica.hr

Vozač je uhapšen

U događaju su ozlijeđene tri osobe, strani državljani iz kombi vozila te su na daljnje liječenje odvezeni u zdravstvenu ustanovu.

Vozač je uhapšen zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Evropske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma dok su strani državljani dovedeni su u službene prostorije radi utvrđivanja zakonitosti ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj.

krijumčarenje migranata
FOTO: Radio-mreznica.hr

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje”, objavila je policija.