Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Komšije u šoku: Svađali su se, ali niko nije ovo očekivao

tragedija hrvatska33
Foto: Jutarnji.hr

Beživotna tijela oca i kćerke pronađena su u porodičnoj kući u Vrsima nadomak Zadra danas oko 17 sati.

Prema informacijama s mjesta događaja navodno je riječ o ubistvu i samoubistvu odnosno da je muškarac prvo odlučio oduzeti život kćerki pucajući iz vatrenog oružja nakon čega je digao ruku i na sebe, pišu hrvatski mediji.

Policija u kući trenutno provodi uviđaj kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su prethodile stravičnom zločinu

Mještani Vrsa su zgroženi te s nevjericom promatraju policijske patrole koje su “okupirale” to, inače mirno, turističko mjestašce.

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o muškarcu u 50-im godinama i 27-godišnjoj ženi, ocu i kćeri. Prema za sada dostupnim informacija, otac je prvo ubio kćerku, a potom sebe. Što je dovelo do ove strašne tragedije, niko danas u Vrsima nije mogao reći jer su svi koji su poznavali ovu porodicu u stanju šoka.

Majka i starija kćerka, koje su u vrijeme pucnjave, navodno bile u kući, odmah su odvezene u zadarsku bolnicu u teškom šoku, piše Zadarski.hr.

Prema pričama komšija, otac i kćerka i ranije su se znali svađati, međutim ovakvu tragediju niko nije očekivao. Otac je bio pomorac, a kćerka je preko ljeta radila sezonske poslove. U malom mjestu gdje su živjeli niko ne zna da je problema imala problema koji bi mogli dovesti do ovako strašne tragedije.