Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konvoj berićeta stigao u Crnu Goru: Više od 1.000 postača na iftaru u Petnjici

Tradicionalni konvoj berićeta, koji svake godine za vrijeme mjeseca ramazana, organizujući tradicionalne iftare, putuje zemljama regije, stigao je večeras u Crnu Goru, u opštinu Petnjica kod Berana, javlja Anadolu Agency.

[pull_quote_right]Večerašnjem iftaru prisustvovao je reis-ul ulema Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić[/pull_quote_right]

Konvoj istanbulske opštine Bajrampaša “Bratstvo ne poznaje granice”, stigao je večeras u Petnjicu, gdje je u centru grada priređen zajednički iftar za više od hiljadu građana.

Predsjednik opštine Petnjica Samir Agović kazao je da će se večerašnja noć dugo pamtiti u ovom gradu.

“Mi smo večeras dobili jednog velikog prijatelja, a to je opština Bajrampaša. Ovaj konvoj berićeta sa sobom nosi poruke mira”, rekao je Agović.

Predsjednik opštine Bajrampaša Atila Aydiner kazao je da je konvoj “Bratstvo ne poznaje granice” večeras sastavio Crnu Goru i Tursku.

“Donosim vam selam od predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana. Došli smo s ljubavlju i toplim pozdravima. Ovaj konvoj je večeras sastavio narod Turske i Crne Gore. Turska je uz narod Crne Gore i uz narod Petnjice”, poručio je Aydiner.

Večerašnjem iftaru prisustvovao je reis-ul ulema Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić, ambasador Turske u Crnoj Gori Mehmet Niyazi Tanilir, potpredsjednik Vlade CG Rafet Husović, kao i predsjednici opština Plav i Rožaje.

Nakon iftara, priređen je kulturni program u centru grada.