Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik srbije

Kosovska policija natjerala Vučićevog sina da skine majicu, oglasio se i Vučić

vucic presica
FOTO: Screenshot

Kosovska RTV Dukađini objavila je večeras snimak koji prikazuje kosovske policajce kako zaustavljaju Danila Vučića

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da su kosovski policajci tri puta pretresli automobil u kojem se nalazio njegov najstariji sin Danilo i kako su ga “maltretirali”, prenosi Nova.rs.

Kosovski mediji su ranije objavili da su policajci natjerali Danila da skine majicu s “provokativnim porukama”. Na majici je pisalo: “Predaja nije opcija”.

“To im je posao. Tri puta su zaustavljali i pretresali automobil, maltretirali, to im je posao, samo neka nastave. Čestitam (premijeru Kosova) Albinu Kurtiju na hrabrosti, nije tako hrabar kada je u mom društvu. Dobro kada pošalje neke druge da se iživljavaju na tuđoj djeci onda je to ok. Samo neka nastavi, Danilo nije mali, malo je hrabriji od Albina Kurtija”, poručio je Vučić prilikom otvaranja dionice obilaznice oko Beograda do Bubanj Potoka.

“Za ‘Predaja nije opcija’ nekada bi se neki uplašili dolje da pođu, a oni su kroz Prištinu s majicom ‘Predaja nije opcija’ prošli i došli do Gračanice na liturgiju, samo Bogu da se pomole”, dodao je. Vučićev sin je otišao na liturgiju u manastiru Gračanica povodom proslave Vidovdana.

Kosovska RTV Dukađini objavila je večeras snimak koji prikazuje kosovske policajce kako zaustavljaju Danila Vučića. “Osigurali smo snimak na kojima se vidi da je kosovska policija zaustavila automobile u kojima se nalazio sin predsjednika Srbije kako bi mu skinula majicu s antikosovskim natpisima”, naveli su.

🔴 PAMJE: Policia e Kosovës ndalon djalin e Vuçiqit, ia largon bluzën me mesazhe provokuese

Posted by Debat Plus on Wednesday, June 28, 2023