Kotromanić poručio Vučiću na de bude nervozan

Ante Kotromanovic

Tehnički ministar obrane Republike Hrvatske Ante Kotromanović ocijenio je u petak da je srbijanski premijer Aleksandar Vučić bio nervozan kad se u izjavi usprotivio namjeri Hrvatske da nabavi balističke rakete te mu je poručio da nema razloga biti nervozan jer Hrvatska nema neprijateljske namjere prema Srbiji.

“Ja ću poručiti Vučiću: ‘Nemoj biti nervozan, nemaš razloga biti nervozan.'Mi sigurno nemamo nikakve neprijateljske namjere prema Srbiji, to je naš susjed, mi ga uvažavamo i podržavamo da postane član Europske unije (EU), ali kao članica NATO-a imamo pravo na vlastitu obranu i razvijati vlastiti sustav i vlastita sredstva”, rekao je Kotromanović novinarima u Splitu, gdje je bio na komemoraciji general bojniku Ivi Jeliću, koji je umro prije dva dana.

Podsjetio je Vučića da se ‘91. nije bunio kad je JNA bila toliko jaka i napadala malu i slabu Hrvatsku vojsku.

“Mi želimo mir, ovo nije naoružavanje da bismo se takmičili s njima ili da bismo prijetili nekome. Naprosto, ovo je cilj sposobnosti NATO-a i želimo do kraja realizirati ono što moramo prema tim NATO ciljevima. I ništa više”, rekao je Kotromanović.

Istaknuo je kako mu je drago što se “vidi potvrda našeg rada u zadnje četiri godine da smo ojačali Hrvatsku vojsku i Oružane snage i da to vide čak i naši susjedi”.

Na zamolbu da komentira suđenje u Splitu Draganu Vasiljkoviću, poznatijem kao kapetanu Draganu, Kotromanović je rekao kako to prati preko medija te da znamo tko je, kako se izrazio, tzv. kapetan Dragan.

“Mogu reći da sam čak i osobno, odnosno moja ekipa se borila protiv njegove ekipe, bilo je uzbudljivo ‘93. godine. Vjerujem u hrvatsko pravosuđe i vjerujem u pravdu”, istaknuo je Kotromanović.