Plješevica

Krenuli iz BiH: Na planini spašeni trudnica, dvoje djece i dva muškarca (FOTO)

2

Radi se o dva muškarca koji su prema vlastitim izjavama starosti 35 i 21 godinu, o trudnici s vidljivom trudnoćom (po njenoj izjavi starosti 19 godina) te dvoje djece, po izjavama starosti šest i dvije godine

Jučer oko 16.15 sati na ličkoj Plješivici, na predjelu Škipine, policijski službenici Postaje granične policije Korenica prilikom obavljanja poslova zaštite državne granice su na nepristupačnom terenu i pri niskim temperaturama zatekli pet iscrpljenih osoba, navode u saopštenju za javnost Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske.

”Radi se o dva muškarca koji su prema vlastitim izjavama starosti 35 i 21 godinu, o trudnici s vidljivom trudnoćom (po njenoj izjavi starosti 19 godina) te dvoje djece, po izjavama starosti šest i dvije godine. Nakon što su ih policijski službenici zatekli dovezeni su u službene prostorije Postaje granične policije Korenica gdje im je pružena liječnička pomoć te su zbrinuti. Osigurana im je hrana i piće”, istakli su iz MUP-a Hrvatske, te dodali:

”Riječ je o osobama o kojima su bosanskohercegovački mediji tokom jučerašnjeg dana izvještavali kao dijelu skupine koja se preko Plješivice nezakonito uputila u Hrvatsku. Skrećemo pažnju svima koji su na području Bosne i Hercegovine u kontaktu s nezakonitim migrantima koji pokušaju ili se namjeravaju uputiti u RH na nezakonit način da taj put po ovim teškim vremenskim uvjetima i vrlo zahtjevnom terenu može biti poguban, poglavito za ranjive skupine”.