Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Krivac za smrt mlade Kruševljanke danas je lokalni funkcioner SNS-a

nikolic-tomislav-milica-kos

Tomislav Ž. Nikolić, koji je 1974. godine osuđen zbog pokušaja silovanja učenice Medicinske škole Milice Kostić, danas je član Savjeta Mjesne zajednice Lazarica i Srpske napredne stranke, piše Blic.

Milica Kostić, 18-godišnja učenica Medicinske škole, tragično je nastradala 2. septembra 1974. godine. Da bi se spasila od Nikolića i trojice njegovih prijatelja koji su htjeli da je siluju skočila je sa 11. sprata „Rubinove“ kule, kod Fontane u Kruševcu.

Nikolić je osuđen na 13 godina zatvora a iza rešetaka je proveo devet i po godina.

Prije nekoliko godina postao je i politički aktivan. Kao član Srpske napredne stranke decembra 2013. godine izabran je za člana Savjeta Mjesne zajednice Lazarica.
nikolic-tomislav1111

– Savjet mjesne zajednice ima devet članova a Tomislav Nikolić je običan član. Redovno prisustvuje sastancima i dosta je aktivan – kazali su iz MZ Lazarica.

Milan Jovičić je predsjednik Savjeta MZ Lazarica postao prije pet dana.

– O tom čovjeku najbolje je da pitate one koji su za njega glasali. Ja sam ga vidio samo jednom ili dva puta, na sastancima. Ne znam ništa o njemu – rekao je u telefonskom razgovoru Jovičić.

Od Milorada Mikija Nikolića, predsjednika Mjesnog odbora SNS u Lazarici, iz Blica nisu uspjeli da dobiju izjavu o stranačkom angažmanu bivšeg robijaša.

Gašić: Pošteno odslužio kaznu

Na konferenciji za štampu, koja je održana 24. decembra 2013. godine, tadašnji gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, na pitanje novinara da li je upoznat sa činjenicom da je kandidat SNS – a Tomislav Ž. Nikolić bivši robijaš koji je odležao zatvorsku kažnu od devet i po godina, kazao:

“On je pošteno odslužio svoju kaznu. Sada ima ista prava kao i ostali građani.”