Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Istanbul osvanuo zavijen u crno: Napadač ubio 35 osoba među kojima i policajca

teror_istanbul_1

Najmanje 35 osoba je smrtno stradalo dok je 40 povrijeđeno u oružanom napadu u noćnom klubu u istanbulskoj četvrti Ortakoy, kazao je guverner Istanbula Vasip Sahin, javlja Anadolu Agency (AA).

“U 01.15 sati terorista koji je kod sebe imao oružje sa dugom cijevi je prišao ulazu u klub gdje je stajao policjac koji je ujedno bio prva žrtva. Nakon toga terorista je ubio još jednu osobu te je ušao u klub gdje je nasumično pucao po građanima koji su tamo bili samo kako bi proslavili Novu godinu i zabavili se”, kazao je Sahin.

Šahin je također, rekao kako je napad na građane koji su bili na slavlju i obilježavanju Nove godine terorisitčki čin.

FOTO Hurriyet

“Ovo je teroristički napad. Prema dosadašnjim saznanjima smrtno je stradalo najmanje 35 osoba među kojima je i jedan pripadnik policijskih snaga. Povrijeđeno je najmanje 40 osoba i svi su hospitalizirani. U toku je detaljna istraga u vezi sa ovim napadom. Policija radi na tome”, pojasnio je guverner Istanbula Vasip Sahin.

Oružani napad na noćni klub u kojem su okupljeni dočekivali Novu godinu desio se u istanbulskoj četvrti Ortakoy. Na mjesto događaja izašao je veliki broj policijskih i medicinskih ekipa.

Obilježavanje Nove 2017. godine na javnim mjestima u Istanbulu kao i u drugim gradovima Turske popraćeno je velikim mjerama sigurnosti.