Nasilje u Srbiji

Krvnički pretučena Ivana izašla iz bolnice: “Izgledala je strašno”

Ivana-Filipović-Đorđe-Lacković

I Ivanina porodica kaže da su sada konačno mirni jer je Ivanino stanje dobro

Ivana Filipović (22), koju je Đorđe Lacković (24) monstruozno pretukao motkom, rukama, a potom palio po tijelu peglom, u stanu u Novom Sadu otpuštena je danas iz bolnice u Sremskoj Kamenici, ali na oporavak neće otići kući kod roditelja, već kod drugarice.

Ivana će ostati u Novom Sadu i biće kod drugarice koja joj je u najtežem trenutku pomogla i odvezla je u bolnicu. Kako kaže, monstruozno pretučena devojka ne želi da govori za medije, već samo želi da se oporavi od svega.

– Sada smo je doveli u stan, ne želi ni sa kim da razgovara, niti da daje izjave. Ona je sada dobro i raspoloženje joj se dosta popravilo – kaže Ivanina drugarica Ljubica.

Kako dodaje, Filipovićeva nije više uznemirena zbog užasa koji je doživjela od dečka sa kojim se zabavljala godinu i po dana.

– Vesela je i može da razgovara – kaže njena drugarica.

I Ivanina porodica kaže da su sada konačno mirni jer je Ivanino stanje dobro.

– Otpuštena je iz bolnice i dobro se osjeća. Pošto će i narednih dana morati na kontrole, ona je odlučila da ostane u Novom Sadu. Za nas je nabitnije da se ona dobro osjeća – kaže njen brat Ivan.

Njena porodica prošle nedjelje ispričala je da su ostali u šoku kada su posjetili kćerku u bolnici, da “izgleda strašno” i da “nema mjesta gdje nije plava od udaraca”.

Nesretna djevojka danas je otpuštena sa Odeljnjenja Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici gdje se nedjelju dana oporavljala od strahovitih tjelesnih povreda koje joj je nanio dečko Đorđe Lacmanović sa kojim je živjela.

Pomahnitali Đorđe se nad nesrećnom djevojkom iživljavao satima, motkom joj izlomio rebra, sjekao je nožem po licu i butinama, bacio je na radijator i pekao joj ruke peglom.

Pomahnitali Đorđe je istog dana uhapšen, a zatim je izveden pred tužioca u Osnovnom sudu u Novom Sadu, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

– Kazao je da mu je zbog ljubomore pao mrak na oči. Priznao je da ju je dugo tukao, ali da nije ni bio svjestan kolko je daleko otišao u tome – kaže za Blic izvor blizak istrazi.

Takođe je dodao da je torturu i zvjerski napad nad nesrećnom djevojkom započeo oko 11.30, a Ivana je drugaricu pozvala u pomoć oko 15 sati kada je Lacković izašao iz stana kako bi se vratio na posao da bi odvezao kombi. Na vratima joj je rekao da će se “vratiti da nastavi gdje je stao”.

Nesretna djevojka jedva je smogla snage da pozove drugaricu koja je odmah došla u njen stan. Kako je djevojka ispričala Ivanu je zatekla kako nepomično leži u krevetu, krvava i modra. Presvukla ju je i odmah odvezla u bolnicu. Dok su čekale na snimanje, Lacković je došao ispred bolnice, vikao na Ivaninu drugaricu što ju je dovela u bolnicu. Policija je tu presrela Lackovića koji je na pitanje da li je pretukao svoju djevojku, rekao da nije, da je sad došao sa posla. Međutim, na saslušanju je priznao šta je uradio, ali je rekao da “nije mislio da ju je baš toliko pretukao”.

Lacković je, kada je obavješten da je Ivana u bolnici zbog batina i teških povreda koje joj je nanio, pozvao njenog rođenog brata i molio ga da “umiri sestru” i da u sve “ne miješaju policiju”.

Lackoviću je nakon hapšenja određen pritvor do 30 dana.