Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Krvnik plakao na sudu: Nisam htio ubiti sina, on mi je bio sve

dakic njem222
Foto: Graner

Nisam imao namjeru pucati ni u koga. Želio sam se suočiti sa svojom bivšom partnericom, no iznenadio sam se kada sam u stanu vidio njenog novog partnera. Tada mi se sve smračilo. Bilo je kao da sam u transu. Počeo sam kao robot pucati na sve strane, rekao je u srijedu na sudu u Njemačkoj Hrvat Dražen Dakić (41) koji je optužen za ubistvo svog 6-godišnjeg sina Darija, 34-godišnjeg partnera svoje bivše partnerice Ekaterine i 29-godišnje rodice u septembru prošle godine u Villingendorfu.

Dakić je na sudu konačno prekinuo šutnju i ispričao je svoju stranu priče.

Nekoliko puta je prekidao svoje izlaganje kako bi se sabrao. Govorio je o ratu, prijetnjama i svojem bijegu. Priznao je da je konzumirao drogu i alkohol.

– Dok sam bio pijan radio sam brojne pogrešne stvari – rekao je Dakić i priznao da je tukao Ekaterinu.

– Htio sam porodicu, ali sam se s Ekaterinom često svađao jer je sina htjela voditi u Latviju, a ja sam se bojao da će on zbog toga patiti – rekao je Dakić.

Dodao je kako je za novu adresu na kojoj žive Ekaterina i sin saznao preko ureda za djecu i mladež. Tvrdi da je s Ekaterinom htio razgovarati i nagovoriti je da odustane od prijave protiv njega. Ponio je oružje koje je imao od ranije.

Dakić je rekao i da nije ubio sina kako bi se osvetio Ekaterini.

– Nisam htio ubiti svojeg sina, on je za mene bio sve – rekao je Dakić dok se borio sa suzama, piše Schwarzwälder Bote.

Rekao je da nije ni pomislio na ubojstvo sina te da se ono dogodilo u nekontroliranoj pucnjavi. Priznao je i nesnošljivost prema novom prijatelju supruge ali nije došao s namjerom da ga ubije kao ni njegovu rođakinju.

Tužitelji pak tvrde da se Dakić nije mogao pomiriti s činjenicom da ga je njegova partnerica Ekaterina u februaru prošle godine ostavila i pobjegla s njihovim sinom. Ekaterina i dječak koji je trebao krenuti u školu su se skrivali od Dakića no on ih je našao. Ekaterinu je navodno poštedio kako bi cijeli život patila za sinom. Dakić je pobjegao. Jedan prolaznik ga je vidio pet dana kasnije i pozvao je policiju. Dakić se predao bez otpora.