Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lažna dojava o bombi u Palači pravde u Beogradu

palata-pravde-bg111

Beogradska Palača pravde u kojoj su smješteni svi kazneni sudovi i tužiteljstva glavnog grada danas je ponovo bila na sat vremena evakuirana zbog lažne anonimne dojave o bombi, javlja Tanjug.

Anonimna dojava stigla je nešto prije 10 sati, a evakuacija zaposlenih i svih drugih osoba koji su se zatekla u zgradi trajala je do 11 sati.

Kontradiverzione ekipe MUP-a obavile su kontrolu i utvrdile da je riječ o lažnoj dojavi, nakon čega su sudovi i tužiteljstva nastavili s radom, a zaposleni i građani vratili su se u zgradu, rekla je Fena glasnogovornik suda Tanja Koljenšić.

U tijeku 2008. godine Palača pravde evakuirana je više od 70 puta zbog lažnih dojava, mahom ljudi koji su željeli odgoditi ispitivanje, a nakon što su nadležni organi pooštrili kažnjavanje aninimnih dojavljivača taj trend je zaustavljen već početkom naredne godine.

U sedmospratnoj zgradi Palače pravde u Savskoj ulici smještena su kaznena dijeljenja Prvog, Drugog i Trećeg osnovnog suda, Višeg suda u Beogradu, kao i sva nadležna tužiteljstva.