Globus

Harvey Joseph Fountain

Lice monstruma: Ima 100 optužbi za zlostavljanje djece, čeka ga smrtna kazna

17/04/2019

Silovanja su se navodno događala od 1970-ih do ranih 1980-ih, a u svakom slučaju zlostavljanja, dijete je bilo mlađe od 13 godina

U Louisiani je uhapšen 71-godišnji muškarac zbog 100 optužbi za seksualno zlostavljanje. Optužen je za silovanje djece u svom rodnom gradu i okolici prije nekoliko decenija, piše CNN.

Harvey Joseph Fountain uhapšen je 9. aprila, osam dana nakon što je jedna od navodnih žrtava, sada u odrasloj dobi, rekla vlastima da ju je Fountain silovao kada je bila/bio dijete, rekli su iz Ureda šerifa okruga Rapides Parish.

Istražitelji su prikupili dokaze koji podupiru tvrdnje žrtve.

“Silovanja su se navodno događala od 1970-ih do ranih 1980-ih, a u svakom slučaju zlostavljanja, dijete je bilo mlađe od 13 godina“, rekao je poručnik Stephen Phillips.

Phillips je dodao kako za sada ne može otkriti koliko je djece navodno silovano.

“Istraga je u toku, a moguće je da će biti dodatnih uhićenja”, priopćili su iz Ureda šerifa.

Prva žrtva koja je prišla policiji rekla je istražiteljima imena drugih mogućih žrtava. Policija ih je kontaktirala i prikupila dokaze koji idu u korist njihovim svjedočanstvima, piše Hina.

Fountain je prvotno optužen zbog 50 preliminarnih optužbi za silovanje prvog stupnja, koje se odnose na više od jedne navodne žrtve. No, dok je Fountain bio u zatvoru, istražitelji su identificirali druge žrtve te je dodatno optužen za još 50 točaka silovanja prvog stupnja.

U američkoj saveznoj državi Louisiani, silovanje prvog stepena uključuje silovanje djece mlađe od 13 godina, a kažnjivo je smrću ili doživotnim zatvorom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.