Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crveni križ BiH

Lista potreba za pomoć Turskoj nakon razornog zemljotresa

turska-zemljotres

Iz Crvenog polumjeseca Turske zamolili su da ne prikupljamo i ne šaljemo prehrambene i higijenske proizvode, odjeću i slično zbog čega su i poslali zvanični spisak potrebnih roba

Društvo Crvenog krsta/križa BiH s obzirom na mandat i ulogu Međunarodnog Pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca gdje sva nacionalna društva djeluju jedinstveno zaprimilo apel iz Turskog Crvenog polumjeseca u kojem izražavaju sljedeće potrebe:

Deke
Kreveti na rasklapanje
Električne grijalice
Grijalice na gas
Stolice na rasklapanje za sjedenje i spavanje

Vreće za spavanje
Cerade – za stavljanje kao podloga (različitih dimenzija)
Cerade za vinterizaciju/zaštitu šatora (različitih dimenzija)  
Solarni punjači/lampe
Kuhinjski setovi

Iz Crvenog polumjeseca Turske zamolili su da ne prikupljamo i ne šaljemo prehrambene i higijenske proizvode, odjeću i slično zbog čega su i poslali zvanični spisak potrebnih roba.

Akcija prikupljanja donacija trajat će 15 dana nakon čega će biti isporučena Crvenom polumjesecu Turske.

Apel se upućuje prema svim kompanijama, privrednim subjektima ali i građanima koji su u mogućnosti pružiti podršku kroz ovakav vid pomoći.

Ukoliko ste u mogućnosti donirati neke od gore pomenutih artikala u cilju prikupljanja i organiziranog slanja donacije prema Turskoj, molimo vas kontaktirate lokalni Crveni križ u vašem mjestu.

Podsjećamo, Crveni križ u Bosni i Hercegovini se uključio u podršku i pokrenuo humanitarni broj 17023 putem kojeg se mogu donirati 2 KM, te otvorio namjenski žiro račun 1340011130004680 kod ASA Banke d.d. Sarajevo, Fra Anđela Zvizdovića 1/A 71000 Sarajevo za uplate donacija (primalac Društvo Crvenog krsta/križa BiH, Kranjčevićeva 2, 71000 Sarajevo).