Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Sarajevo potvrdilo odlazak Ikića na posudbu, nadaju se velikim parama

fk sarajevo leotar

Inače, Turci su u posljednjih šest sezona za samo jednog igrača platili obeštećenje

Fudbalski klub Sarajevo je potvrdio odlazak Ivana Ikića na posudbu u Genclerbirligi.

Tamo će Ikić ostati do kraja sezone, a iz Sarajeva su potvrdili i da će ovaj turski drugoligaš tada imati pravo da otkupi ugovor krilnog napadača.

Sarajevo tvrdi da će mu u tom slučaju pripasti milionsko obeštećenje (?!) kao i procenti od narednog transfera. Obzirom da se Genclerbirligi bori za opstanak u Drugoj ligi Turske, sami procijenite koliko je taj scenario realan.

“Ukoliko sve strane budu saglasne turski klub će na ljeto imati pravo otkupiti ugovor na osnovu čega će FK Sarajevo pripasti milionsko obeštećenje i procenti od eventualnog narednog transfera”, navode iz FK Sarajevo.

Ivan Ikić bio je najbolji strijelac Sarajeva prethodne polusezone. Ukupno je postigao pet golova i zabilježio dvije asistencije.

“Ovo je, za FK Sarajevo početak još jedne internacionalne saradnje i izvrsna prilika da se naši mladi i perspektivni igrači dokažu na novim tržištima”, saopćeno je iz bordo kluba.

Inače, Genclerbirligi je u posljednjih šest sezona za samo jednog igrača platio obeštećenje, a radi se o Danielu Candeiasu, koji je iz Rangersa doveden za 278 hiljada eura.