Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Loto afera u Srbiji: Sporna kuglica bila je oštećena

loto

Kuglica s brojem 21, koja je izazvala pravu pomutnju u Srbiji i pokrenula istragu je li izvlačenje Lota bilo namješteno, bila je oštećena. Pokazalo je to policijsko vještačenje koje je napravljeno nakon skandala koji je izbio.

Blic piše da kuglica nije oštećena u bubnju, no još nije jasno na koji je način došlo do oštećenja. Policija i dalje radi na rasvjetljavanju ovog slučaja.

Podsjetimo, direktor Državne lutrije Srbije Aleksandar Vulović podnio je jučer ostavku iz moralnih razloga. Incident koji se dogodio prilikom izvlačenja kuglica u utorak izazvao je sumnju gledatelja da je sve namješteno, jer je nakon naizgled regularnog izvlačenja prva tri broja, došao red na četvrti broj. Iz bubnja je izvučena kuglica s brojem 27, ali se na ekranu pojavio broj 21, a potom 27 kao peti broj.

Ono što jer produbilo sumnje o namještanju jest činjenica da se na ekranu vidio broj igrača s pet pogodaka, iako još nije bila izvučena peta kuglica. Kad je konačno došao red na izvlačenje pete kuglice, niko nije bio iznenađen što je nakon svega izvučena kuglica s brojem 21.

Potom su na ekranu bile samo 27-ice, a zatim je nestala grafika s ekrana.

Državna lutrija Srbije izvijestila je da je u 59. kolu Lota 7 od 39 28. jula došlo do tehničke greške izazvane ljudskim faktorom, odnosno greškom operatera angažiranog na izvlačenju, pa je na ekranu greškom ispisan broj 21.