francuski predsjednik

Macron ne isključuje dodatne sankcije Rusiji

Election night of the second round of presidential elections – Paris
France, Paris - 2022-04-24. Presidential election 2022. Emmanuel Macron has been re-elected President of the French Republic for a second term. After the announcement of the results, he gave a speech to his supporters from the Champ-de-Mars in Paris. Photo by Estelle Ruiz/ABACAPRESS.COM Photo: Ruiz Estelle/ABACA/ABACA

Obraćajući se novinarima nakon samita EU-a u Bruxellesu, također je rekao da se nada da bi se u sljedećim danima i sedmicama mogao postići dogovor s Rusijom o dopuštanju većeg izvoza hrane iz Ukrajine

Francuski predsjednik Emmanuel Macron izjavio je danas da se, nakon šestog paketa sankcija Evropske unije protiv Rusije, ništa ne može isključiti u smislu dodatnih sankcija u narednim sedmicama.

Obraćajući se novinarima nakon samita EU-a u Bruxellesu, također je rekao da se nada da bi se u sljedećim danima i sedmicama mogao postići dogovor s Rusijom o dopuštanju većeg izvoza hrane iz Ukrajine.

Rekao je kako su nedavni razgovori o tom pitanju između ruskog i turskog predsjednika doveli do “pozitivnih zaključaka”, javlja Reuters.

– Nadam se da će sljedećih nekoliko dana ili sedmica biti moguće riješiti ovu situaciju – dodao je Macron.