Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Majci smrskala glavu, komšije tvrde: Svi su strahovali od nje, djecu nismo smjeli puštati napolje

cerka-ubila-18
Foto: Novosti.rs

Beživotno tijelo Lucije Tuka (74) pronađeno je u utorak oko tri sata u Ulici Jelene Mioč 10 u Beogradu, a njena kćerka Tatjana Radosavljević (45) u srijedu je uhapšena zbog sumnje da je usmrtila majku.

Njoj je određeno zadržavanje do 48 sati, dok je tijelo pokojne Lucije poslato na obdukciju. Prema prvim rezultatima istrage, nesretna žena je ubijena udarcima tupim predmetom, pišu Novosti.

Kako  je potvrđeno u Hitnoj pomoći, njihove ekipe izašle su na teren po prijavi da je žena preminula u snu. Ipak, uočene su joj povrede na glavi, što je bacilo sumnju na Tatjanu.

U Kraljevačkoj ulici na Voždovcu, gdje je Tatjana stanovala, kažu da su godinama imali problem s njom, zbog psihičkog poremećaja od kojeg je bolovala.

– Doživljavali smo pravu torturu, jer je često histerisala – navodi stanar ove zgrade. – Ponekad smo mogli s njom normalno da razgovaramo, a kad joj naiđe “žuta minuta”, strahovali smo da može zgradu u vazduh da digne. Nisam smio samu djecu i suprugu da ostavljam. Lupala bi nam na vrata, a policija je često preventivno dežurala. Nismo je vidjeli sigurno godinu dana, a čuli smo da je bila na liječenju u manastiru.

Komšije iz zgrade u Ulici Jelene Mioč, kažu da je u noći između ponedjeljka i utorka iz stana u kome je Lucija živjela dopirala buka. Kako objašnjavaju, čuli su svađu, ali dok nisu vidjeli policiju nisu znali da je neko nastradao.

– U tom stanu Lucija je sama živjela, a povremeno su joj dolazile kćerka i bivši suprug da je obilaze – navodi komšija. – Sa njom smo bili u korektnim komšijskim odnosima. Operisala je kuk i slabo se kretala. Čuli smo viku, ali nismo ni slutili da se nešto strašno dogodilo. Kako smo saznali, Hitnu pomoć pozvao je Lucijin bivši suprug.

Forenzičarska ekipa i u srijedu bila je u stanu u kom je nađeno Lucijino tijelo, a inspektori su razgovarali sa stanarima zgrade.

– Viđale smo se povremeno dok sam bila predsjednica kućnog savjeta, dolazila je jer je imala problem sa krovom koji je prokišnjavao – navodi komšinica. – Znam da je bila razvedena, a da ju je kćerka obilazila. Bila je mnogo pričljiva žena, na hodniku smo uvijek razgovarale. Da su se svađale ili imale neki veći konflikt, nije nam poznato.