Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Majka koja je bacila dijete u rijeku: Sinulo mi je da ubijem bebu dok je spavala

plavska-rrijeka333

Državni tužilac Hasan Lukač odredio je 72 satno zadržavanje Edini Kastrati (18) zbog sumnje da je 29. juna svog sina starog četiri mjeseca bacila u Plavsku rijeku.

Ona je uhapšena ranije danas, a na saslušanju pred Višim državnim tužiocem u Bijelom Polju je rekla da se na taj korak odlučila jer je, navodno, nevjenčani suprug zlostavljao i tukao.

Državni tužilac je kazao da je tokom uviđaja pretražen teren oko Plavske rijeke, ali da dijete još nije pronađeno.

– Naložio sam privođenje osamnaestogodišnje Kastrati i ona je u cjelosti priznala krivično djelo nakon čega sam joj odredio 72 satno zadržavanje – kazao je Lukač.

On je potvrdio da je Kastrati na saslušanju kazala da je živjela sa nevjenčanim suprugom koji je tukao i maltretirao, da je zbog toga odlučila da se riješi djeteta, te da već ima osamnaestomjesečnog sina koji živi sa njenim suprugom i njegovim roditeljima.

– Nakon isteka tužilačkog zadržavanja donijeću naredbu za sprovođenje istrage sa prijedlogom za određivanje pritvora, a onda slijedi i saslušanje većeg broja svjedoka, kao i posmatranje osumnjičene od strane ljekara odgovarajuće struke – najavio je Lukač.

Prema nezvaničnim saznanjima CDM-a Kastrati je tužiocu ispričala da zbog svega što je trpjela od muža nije imala drugog izlaza osim da ubije dijete.

– Edina Kastrati je prilikom saslušanja rekla da joj je ideja da ubije svoju bebu “sinula” dok je gledala kako spava – dodao je izvor CDM-a.

Osumnjičena je, uz krivičnu prijavu, privedena nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, kazali su ranije iz Uprave policije.

Kastrati je živjela u vanbračnoj zajednici i njen nevjenčani suprug je ovaj slučaj prijavio policiji.

U Plavu je teško naći sagovornika koji neće izraziti ogorčenje i zapanjenost zbog slučaja bacanja bebe u rijeku. ”

Vijesti su kontaktirale NVO SOS telefon iz koje su kazali da se Edina Kastrati nije javljala ovoj organizaciji zbog eventualnog porodičnog nasilja.

– Mi smo prosto zgroženi. Postoji dosta skrivenih slučajeva nasilja. Bilo je i dosta surovih ubistava u ovom kraju, ali ovako nešto još nije zabilježeno. Ne postoji nikakvo opravdanje, pa ni to što Edina ima 18 godina – kazali su.

Iz SOS telefona su rekli i da su njihovi predstavnici članovi Opštinskog multidisliplinarnog tijela za suzbijanje nasilja u porodici i da ni tom timu nije poznat slučaj Edine Kastrati i da nije prijavljivano nasilje u toj vanbračnoj zajednici.

Uviđaj u Plavu je obavljen na Plavskoj rijeci gdje se pretpostavlja da je ona bacila dijete, prenosi Blic.