Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slučaj u Srbiji

Majka osumnjičena za ubistvo bebe umrla u zatvoru, tu se i porodila

zatvor

Pritvorenica Radmila M. (34) preminula je sinoć u Okružnom zatvoru u Beogradu, javljaju srbijanski mediji.

Riječ je o ženi iz sela Petlovača kod Šapca, osumnjičenoj za smrt petomjesečnog sina K. M, koja je priznala šta je uradila istražnim organima nakon što je tvrdila da je dijete pronašla mrtvo u kolicima.

Priča o tragediji porodice najprije je dospjela u javnost u aprilu prošle godine, kada je 20. u mjesecu petomjesečna beba K. M. preminuo. Kako je majka tada rekla, bebu je prethodno nahranila i ostavila u kolicima da spava. Kasnije je navodno shvatila da je mrtva.

Kako je pisao Telegraf, porodica je bila duboko pogođena smrću dječaka. On je, naime, prevremeno rođen sa zdravstvenim problemima, i to nakon što se porodica oporavljala od prethodnog gubitka.

Ni dva kilograma nije imao, pa je prebačen na Institut za neonatologiju u Beogradu. Tamo se liječio dva i po mjeseca, a otkako su ga donijeli kući, zaboravili su na sve muke poslije rođenja. Bio je razdragana, umiljata i vesela beba, svi su ga pazili, igrali se sa njim. Lijepo je napredovao, rečeno je prije godinu i po dana.

– U Beogradu su ga liječili od trinaest bolesti. Imao je i sepsu, ali su ljekari uspjeli da ga spase. Otpustili su ga i rekli nam da ima šum na srcu, aritmiju i da nešto nije u redu sa štitnom žlijezdom. Sutra smo imali zakazanu kontrolu, a mi ćemo ga sutra sahraniti – rekla je tada preminula majka Radmila.

Radmila M. i njen suprug Saša M. prethodno su na porođaju izgubili muško dijete.

– To smo teško preživjeli i mnogo smo se radovali kada se Kristijan rodio. Sin i snaha imaju dvoje djece i htjeli su još, Bog je dao da se izvuče jer se rodio prije vremena, bio je nejak, ali sudbina im ne da pa ne da – objasnio je djed Milan kroz šta je porodica prošla.