Majka otrovala bebu i ostavila je u plastičnoj kesi na terasi

tanja lakic123

Tanja Lakić Mahud (38) optužena je za ubistvo svoje osmomjesečne bebe, koju je policija pronašla mrtvu u najlonskoj kesi na terasi njihovog porodičnog stana na Južnom bulevaru u Beogradu.

Kako Blic saznaje, tokom istrage je utvrđeno da je majka, koja je navodno ranije bila narkomanka , trovala kći Metadonom, koji joj je stavljala u bočicu s mlijekom.

Nakon što je beba preminula od trovanja, Tanja Lakić Mahud je tijelo umotala u vrećicu i bacila na terasu, a potom se pokušala ubiti rezanjem vena.

Zločin je otkrila policija koja je poslije nekoliko dana došla po pozivu Tanjine majke, koja nije mogla otključati ulazna vrata. Nakon što je policija provalila u stan, Tanju su zatekli u nesvijesti, s prerezanim venama.

Da ih samo nekoliko metara dalje očekuje još jedan stravičan prizor niko od prisutnih tada nije znao, jer je Tanjina majka vjerovala da je beba kod oca, švicarskog biznismena . Tek idući dan se otkrilo da je beba u stvari bila s Tanjom u Beogradu, iako su nadležne službe apelirale na oca da dijete ne ostavlja s majkom. Nakon opsežne potrage i pregleda stana, jeziv prizor zatekao je policiju na terasi.

Beba nije imala vidljive povrede na tijelu, zbog čega se odmah posumnjalo da je smrt nastupila trovanjem, što je tokom istrage dokazano medicinskim vještačenjem.

Majka monstrum je nakon zločina prvo hospitalizirana, odakle je kasnije prebačena u pritvor u kome se i dalje nalazi. Tokom istrage je utvrđeno da je Lakić Mahud uračunljiva osoba , te da je zločin počinila svjesno ili neznatno umanjene uračunljivosti.

Šta je motiv ovog zločina i dalje nije sasvim jasno. Svjedoci su potvrdili da su supružnici Mahud imali probleme u braku i da su se često svađali zbog njenih sumnji da je suprug vara. Zbog toga se i sumnjalo da je Tanja prvo ubila bebu, a potom pokušala i samoubistvo kako bi se osvetila suprugu.

Tanja Lakić Mahud se nakon otkrivanja zločina na saslušanju branila šutnjom.