Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Majka poginula spašavajući kćerku koju su gutale pokretne stepenice

27/07/2015

Stotine hiljade Kineza u ponedjeljak su sa suzama reagirali na kobnu nesreću koja se dogodila ženi koja je, uhvaćena u mehanizam pokretnih stepenica, zadnjim snagama nastojala spasiti svog sinčića.

Prizor koji je teško i zamisliti snimile su subotu nadzorne kamere u trgovačkom centru u Jingzhouu, gradu u centralnoj kineskoj pokrajini Hubeiju.

Na snimku se vidi žena u tridesetim godinama koja se penje pokretnim stepenicama. Kada je stigla na vrh uzima dijete u ruke dok se priprema za silazak kada se iznenada otvara tlo pod njezinim nogama, najvjerovatnije zbog slabo pričvršćenog poklopca na otvoru za održavanje uređaja.

Dvoje zaposlenika centra pritrčala su u pomoć ženi kojoj se još vidi samo gornji dio tijela iznad pojasa, ali ne mogu spriječiti da mehanizam ne ščepa nesretnicu.

Zadnjim snagama žena uspijeva izvući dijete iz otvora, a jedan zaposlenik ga prihvaća. Beživotno tijelo žene izvučeno je iz mehanizma nekoliko sati nakon nesreće.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.