Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Majka ubijene Kristine: Davida nisam voljela od samog početka

david komsic3333

Na zagrebačkom Županijskom sudu počelo je suđenje Davidu Komšiću (20) za ubistvo Kristine Krapljan.

Tereti ga se za teško ubistvo 18-godišnje Kristine Krupljan koju je nezaposleni konobar izbo 88 puta. Djevojci, koja je bila i trudna, nije bilo spasa.

Prema navodima optužnice 22. januara 2017. godine napao nožem u automobilu ubovši je 73 puta, te zadavši joj 15 reznih rana po tijelu i glavi.

Na ponovljeni upit sutkinje ostaje li kod onoga što je rekao na pripremnom ročištu da se ne osjeća krivim David Komšić je odgovorio:

– Naravno!

U nastavku suđenja tužiteljica Natalija Slavica čita je iskaze prijateljica Kristine Krapljan.

Prvo je pročitan iskaz njene prijateljice Ana-Marije Fuček koja je rekla da je veza Kristine i Davida bila burna i da ‘zajedno nisu mogli funkcionirati, ali i da nisu mogli jedno bez drugog’.

– David Komšić je bio nasilan prema Kristini, tukao ju je, slomio joj je nos….Bio je ljubomoran i posesivan. David je inače vozio Mercedes iako je imao zabranu nakon prometne nesreće i Kristina je to rekla njegovim roditeljima. Zajedno smo u klubu H2O upoznali Zdravka Krznarića. Oni su prvo bili samo prijatelji, ali kasnije počeli ljubavnu vezu. On je arhitekt. Kad mu je Kristina rekla da je trudna i da on nije otac djeteta i da želi prekinuti vezu, on ju je molio da ostane s njim i da će priznati dijete.

Potom je tužiteljica pročitala iskaze njihovih dviju prijateljica Josipe Banišić i Jelene Đapić. Obje su rekle kako je njihova veza bila turbulentna i da je David bio nasilan prema njoj, zabranjivao joj druženje sa drugim muškarcima…

Josipa Banušić je u svim iskazu u tužiteljstvu rekla da je vidjela Davidove poruke Kristini “Bit ćeš moja ili ničija”, “Droljo” i druge. Josipa Banušić je rekla da je Kristina upoznala Zdravka Krznarića i da im je on bio tajanstven, te da su ga ona i Kristina istraživale, pa su tako doznale da je arhitekt, da ima firmu, jahtu…

I Jelena Đapić svjedočila je u tužiteljstvu o vezi Davida i Kristine.

– Do ovoga je došlo iz Davidove posesivnosti koju bi mogla opisati kao “Bit ćeš moja ili ničija!…Mislim da nikad nećemo dobiti odgovor na to zašto je Kristina unatoč Davidovu nasilju ostajala s njim u vezi…”, piše u iskazu Jelene Đapić kojeg je pročitala tužiteljica Natalija Slavica.

Svjedočila je i Vesna Krupljan, majka ubijene Kristine.

– Nisam ga voljela od početka, nije mi dobro sjeo. Oni su prekidali, mirili se, svađali se, stalno nešto – rekla je Vesna Krupljan te nastavila kako je David zlostavljao Kristinu i unatoč tome što je imao zabranu približavanja, te kako je David razbio i portafon na zgradi gdje su stanovali.