strava u francuskoj

Majka ubila sina nožem, tijelo dječaka (10) pronađeno u putnoj torbi

kuca ss

Istražitelji su dosad ipak uspjeli prikupiti protiv nje “ozbiljne indicije o ubistvu njenog djeteta” koje se najvjerovatnije dogodilo u srijedu, misli državno tužilaštvo

Majka desetogodišnjeg dječaka optužena je za ubistvo sina nožem, čije je tijelo pronađeno u putnoj torbi.

– Pod optužbom da je nožem usmrtila sina, majka desetogodišnjeg dječaka čije je tijelo pronađeno u putnoj torbi u okolici Pariza optužena je u nedjelju za hotimično ubistvo i smještena u pritvor. 33-godišnja žena se “nije izjasnila o događajima” i “izbjegavala” je govoriti o tome što je radila nakon sinove smrti, rekla je u saopćenju glavna tužiteljica Meauxa, Laureline Peyrefitte.

Istražitelji su dosad ipak uspjeli prikupiti protiv nje “ozbiljne indicije o ubistvu njenog djeteta” koje se najvjerovatnije dogodilo u srijedu, misli državno tužilaštvo, prenosi Hina.

– Majka je “zatim stavila tijelo u putnu torbu i odnijela ga u kontejner za šutu, nakon čega se vratila kako bi počistila kuću i predmete kojima se pritom koristila bacila u obližnju kantu za smeće”, rekla je Peyrefitte.

Zabrinut zbog toga što nikoga nije našao kod kuće kada je navečer došao s posla, otac je u srijedu navečer odmah obavijestio policiju o nestanku supruge i njihova sina. Porodica se nekoliko sedmica ranije doselila u Ferrieres-en-Brie, miran gradić istočno od Pariza.

Pošto su pronašle tragove krvi u kući, vlasti su odmah pokrenule potragu u kojoj su učestvovali vatrogasci, policajci sa psima i riječna policija uz pomoć bespilotnih letjelica. Istraga se u četvrtak ujutro završila jezivim otkrićem dječakova tijela sklupčanog u putnoj torbi na kotačićima, stotinjak metara od kuće.

Obdukcija je pokazala da je “ubijen hladnim oružjem, možda nožem”, navodi državno tužilaštvo. Dječak je zadobio nekoliko smrtonosnih udaraca u vrat i u prsa. Majka je uhapšena sutradan u kući svoje sestre, tridesetak kilometara od mjesta ubistva. Kod nje je pronađen krvavi nož koji se još mora analizirati. Ženu očekuje sveobuhvatno psihijatrijsko vještačenje.