Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

srbija

“Malčanski berberin” osuđen na doživotnu robiju

304821_berberin_f

Suđenje Jovanoviću počelo je krajem maja prošle godine, a okončano je 30. decembra. Krivična djela za koja se tereti Jovanović, kao i detalji suđenja ostali su nepoznati zbog isključenja javnosti

Viši sud u Nišu danas je donio prvu presudu doživotne robije u Srbiji nakon ukidanja smrtne kazne i to od maja 2019. godine kada je su na snagu stupile izmene Krivičnog zakonika kojima je za najteže zločine predviđena kazna doživotnog zatvora.

Nešto poslije 11 sati u sudnici 90 niškog Višeg suda sudija Tamara Savić osudila je Ninoslava Jovanovića (48) poznatijeg kao “Malčanski berberin” na kaznu doživotnog zatvora, a zbog zvjerskog zlostavljanja dvanaestogodišnje djevojčice iz okoline Niša.

Suđenje Jovanoviću počelo je krajem maja prošle godine, a okončano je 30. decembra. Krivična djela za koja se tereti Jovanović, kao i detalji suđenja ostali su nepoznati zbog isključenja javnosti.

Jovanović je višestruki povratnik, koji je više od 20 godina proveo u zatvorima, a sada se nalazi u pritvoru. On je djevojčicu iz sela Suvi do oteo 20. decembra 2019. i zlostavljao je desetak dana, nakon čega je ona pronađena, a on je uhapšen sedam dana kasnije.