Riqui Puig

Barcin dragulj produžio ugovor do 2023. godine

Katalonski Mundo Deportivo u svom današnjem izdanju piše kako je 21-godišnji Riqui Puig produžio ugovor s klubom do 2023. godine

Iako klub nije ništa službeno objavio, Mundo se poziva na svoje izvore iz kluba koji kažu kako Barcelona ništa neće objaviti do nakon predsjedničkih izbora 24. januara. Ipak, sve je već potpisano i talentovani veznjak koji je ove sezone upisao pet nastupa će i dalje biti dio Barcelone.

On je u prvom ugovoru potpisanom s Barcelonom 2018. godine imao klauzulu prema kojoj nakon ljeta 2021. može produžiti na još dvije sezone. To se i dogodilo, a igračeva odštetna klauzula je ostala 100 miliona eura.

Ronald Koeman mladom veznjaku ne daje previše prilika ove sezone, a i sam je predložio da Puig ode na posudbu. Ipak, igrač je bio nepokolebljiv u svojoj namjeri da ostane u klubu, a tako je i sada kada mu je Koeman opet savjetovao isto.

Vjerovatno je za Puiga ovoga puta bolje da ostane u Barceloni jer se Philippe Coutinho povrijedio i bit će izvan terena sljedeća četiri mjeseca. Uz to, još jedan će mladić, Carlos Aleñá, vjerovatno na novu posudbu, ovoga puta u Getafe, te bi ispred Puiga u veznom redu trebali biti Sergio Busquets, Frenkie de Jong i Miralem Pjanić.

Barcelonu u srijedu čeka pakleno gostovanje u Bilbau, sa kojeg nisu odnijeli puni plijen još od 2017. godine, a posljednje dvije utakmice su poraženi u Baskiji.

Barca ove sezone svakako ne briljira, za samim vrhom tabele zaostaju čak deset bodova, stoga ne čudi fantastična KVOTA na pobjedu Katalonaca na ovom vrućem gostovanju.

MOZZART ponudu za ovaj meč pogledajte na sljedećem linku.