Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Maloljetnik zaklao komšiju i bacio ga u kanal

ubistvo surdulica

– Ubijeni Zoran je pronađen izmasakriran u jednom kanalu pokraj mjesne ceste kod Surdulice u Srbiji. Trbuh mu je bio skroz razrezan. Je li moguće da je dječak mogao uraditi takvo nešto svom komšiji, i to isključivo i samo zbog novca – pita se očajni Trifun Mitić, rođak Zorana Veličkovića (60) zvanog Grudka iz Binovca kod Surdulice, kojeg je nožem ubio maloljetni sumještanin D. A. (16).

Stravičan zločin dogodio se u noći između petka i subote kada je D. A., najvjerovatnije s dvojicom suučesnika, upao u kuću komšije Zorana i pokušao ga opljačkati.

[yuzo_related]

Maloljetnik je nožem izmasakrirao Zorana i pobjegao žrtvinim vozilom, ali su ga policajci zaustavili i uhapsili kad su mu vidjeli krvave ruke.

– Ubili su ga bez imalo milosti. Čuo sam da je imao smrtonosnu ozljedu od čak 15 centimetara. Poslije krvavog pira razbojnici su tražili kanistere s gorivom kako bi tijelo zapalili, ali ga nisu našli. Odnijeli su tijelo ubijenog Zorana u obližnji kanal i tu ga pokrili granjem i lišćem. Šokiran sam. Zoran i njegova sestra Slavica rasli su pokraj mene. Bili su mirna i pametna djeca, a nadasve pošteni ljudi. Sestra ga je obilazila. Svaki dan je dolazila, priča Trifun Mitić, sumještanin iz Surdulice.

Objasnio je za medije i kako je Veličković bio, prije svega, radnik, miran čovjek i dobar domaćin.

ubojstvo-1

– Mi smo u porodičnoj vezi sa Zoranovim ocem Vidosavom koji je umro prije godinu dana. Ima četiri krave, tele, sam je održavao kućanstvo. Bila je to zasigurno najbogatija kuća u lokalnom mjestu. Bogatstvo su otac i sin stekli svojim radom, priča rođak Trifun i dodaje kako je i ranije bilo pljački u ovom mjestu, ali uglavnom su odnosili kotlove za rakiju i sve bi se završilo na tome.

– S maloljetnim D. A. je zasigurno bilo i nekoliko suučesnika. Ubili su ga i njegovo tijelo bacili u kanal preko puta kapije. Policajci su pronašli nož na terasi, govori kroz suze Mitić. Inače, maloljetni D. A. nalazi se u pritvoru lokalne policijske stanice, a policija traga za ostalim sudionicima.