Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

horor na igralištu

Maltretirao dijete, pa nasmrt pretukao njegovog oca, djeca svjedočila zločinu

policija hitna srbija

Nesretni Ostoja M. je jučer sahranjen u selu u kome je živeo, a mještani su, uprkos tome što je od tog kobnog udarca, prošlo sedam dana, još uznemireni

Aleksandru I. (19) iz Crne Bare kod Bogatića u Srbiji određen je pritvor zbog sumnje da je 27. jula nanio teške tjelesne povrede Ostoji M. (46) iz Sovljaka kod Šapca, koji je poslije pet dana preminuo u bolnici u Beogradu.

Istragu vodi Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu, a obdukcija će pokazati da je po Ostoju M. bio smrtonosan udarac koji mu je zadao mladić iz Crne Bare.

Kobne večeri u Sovljaku, u dvorištu osnovne škole okupila su se djeca, ne samo iz tog već i iz susjednih sela. Ostoja M. je navodno primjetio da se Aleksandar I. neprimjereno ponaša i upozorio ga je da dijete “ostavi na miru”. To se, po svemu sudeći, nije svidjelo Aleksandru I. pa je pesnicom udario Ostoju M. u glavu.

Stariji muškarac je pao na leđa i zadobio teške povrede glave. Nekoliko minuta je ležao, bez svijesti, a kada je pokušao da ustane ponovo je pao. Ekipa Hitne pomoći prevezla ga je u šabačku bolnicu, odakle je iste noći, zbog težine povreda prebačen u Beograd, gde je pet dana kasnije preminuo.

Nesretni Ostoja M. je jučer sahranjen u selu u kome je živeo, a mještani su, uprkos tome što je od tog kobnog udarca, prošlo sedam dana, još uznemireni.

– Sve to su gledala djeca. Vrištala su! Ostoju su djeca voljela i strahovala su da li će preživjeti. A sada će im ostati trauma jer ga je jedan nasilnik bukvalno ubio pred njihovim očima. Stradao je braneći dijete – pričaju mještani Sovljaka.

Ostaja M. je živio sam u selu poslije smrti roditelja. Sestra je udata, ali sa svojom porodicom ne živi u ovom mačvanskom selu. Više nije radio nego što je radio, imao je kuću i imanje.

– Ostoja jeste voloo malo da popije, ali nikada nije bio nasilan prema djeci. Obožavao ih je! I djeca su vojela njega, zabavljao ih je smiješnim pričama – navode mještani.

Mještani Sovljaka poznaju i osumnjičenog Aleksandra I. iz Crne Bare, udaljene oko pet kilometar od njihovog mjesta i za njega nemaju baš riječi hvale.

– Osion je, svojeglav. Voli da komanduje i baš nije osoba sa kakvom želite da se vaše dijete druži. Sada će odgovarti zbog te svoje bahatosti, ali ne koliko bi trebalo – kažu i dodaju da se “nadaju da će bar ova tragedija uticati na djecu i biti velika škola za sve njih, kako ne bi trebalo da se ponašaju”.