Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Marinika Tepić nakon štrajka glađu: Najjača “infuzija” – u mojoj glavi

marinika tepić protest
FOTO: Nova.rs

Marinika Tepić je štrajkovala glađu 12 dana. Posljednjeg dana 2023. godine su ona i dvoje poslanika opozicije koji su štrajkovali glađu završili štrajk. To je 31. decembra uvečer potvrdio predsjednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas

Potpredsjednica stranke Slobode i pravde Marinika Tepić čestitala je Novu godinu i poručila da će za dvije sedmice biti stabilno na nogama i da tada nastavlja “oslobađanje”.

“Srećna i slobodna 2024. Hvala vam i za brigu i za podršku. Hvala i ljekarima koji su se mrštili, ali i razumjeli. I kardiologu koji je objasnio da je najjača ‘infuzija’ – u mojoj glavi, u tolikoj riješenosti”, navela je Tepićeva na društvenoj mreži X, uz veliku sliku srca.

Ona je navela da su joj doktori rekli da će “za dvije sedmice stabilno na noge” i dodala: “Pa da nastavimo oslobađanje”.

Štrajkovala glađu 12 dana

Marinika Tepić je štrajkovala glađu 12 dana. Posljednjeg dana 2023. godine su ona i dvoje poslanika opozicije koji su štrajkovali glađu završili štrajk. To je 31. decembra uvečer potvrdio predsjednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas.

Troje političara iz redova opozicionog SSP-a, Marinika Tepić, Jelena Milošević i Branko Miljuš, stupili su u štrajk glađu nakon vanrednih izbora održanih u Srbiji 17. decembra, tražeći poništavanje glasova zbog navoda o brojnim neregularnostima.

Gostujući u Dnevniku televizije Nova, Đilas je kazao da će njih troje svakodnevno provjeravati nivo šećera u krvi.

“Ljekari misle da nema opasnosti po njihovo zdravlje”, dodao je Đilas 31. decembra.

Radiju Slobodna Evropa je ranije u nedjelju potvrđeno u SSP-u da su Tepić, Milošević i Miljuš obustavili štrajk glađu.

Protesti zbog izborne krađe

Njih troje su štrajkovali u zgradi Republičke izborne komisije, a hospitalizovani su u subotu nakon što im je zbog gladovanja bilo ugroženo zdravlje.

Marinika Tepić je obustavila unos hrane 18. decembra, dan nakon održanih izbora za koje su domaći i međunarodni posmatrači iznijeli ocjene da su bili obilježeni nepravilnostima.

Tepić se u subotu, 30. decembra, kratko obratila okupljenima na protestu protiv izborne krađe u centru Beograda, nakon čega je otišla u bolnicu.