Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

srbija

Masovni ubica nosio majicu maturanata, Vučić ga napao da se divi Hitleru

Uroš Blažić
Foto: MUP Srbije
Uroš Blažić

Komentirajući majicu u kojoj je uhapšen ubica, a na kojoj stoji natpis “generacija 88”, Vučić je rekao: “Pobio si ljude s majicom Heil Hitler, generacija 88! U Srbiji si našao svog hitlera, đubre jedno! Ovdje si se našao njemu diviti i ubijati ljude, njemu koji nam je pričinio toliko zla.”

Majica koju je nosio ubica iz Mladenovca, a koju je srpski predsjednik Aleksandar Vučić doveo u vezu s Hitlerom, zapravo je majica maturanata škole u Sopotu, kaže za Novu.rs Stevan Vlajić, osnivač pokreta “Samo jako” i koordinator inicijative “Zeleni presjek”, čiji je prijatelj kreirao majicu.

“To je majica koja predstavlja službenu majicu maturanta Ekonomsko-trgovinske škole iz Sopota koju su 2006. godine nosili na ekskurziju u Španiju, Italiju i Francusku”, rekao je Vlajić za Novu.rs.

Vučić je u petak, govoreći o napadu kod Mladenovca u kojem je ubijeno osam ljudi, rekao je da je to “teroristički čin”. Komentirajući majicu u kojoj je uhapšen ubica, a na kojoj stoji natpis “generacija 88”, Vučić je rekao: “Pobio si ljude s majicom Heil Hitler, generacija 88! U Srbiji si našao svog hitlera, đubre jedno! Ovdje si se našao njemu diviti i ubijati ljude, njemu koji nam je pričinio toliko zla.”

Stevan Vlajić je rekao da ga je prijatelj koji je radio te majice nazvao i pitao šta se događa.

“Jednostavno, kada se neko dobro zagleda, vidi se da je na majici nacrtan teritorij Španije, Italije i Francuske, gdje se održavala ekskurzija. Piše i Generation 88 on tour, iza piše Serbia. To je manipulacija koja se provlači, a rečeno je da je važno da se ne šire lažne informacije”, kaže Vlajić.