Globus

Među uhapšenim dilerima u Hrvatskoj Jasmin Merdžanović iz BiH i novinar Nove TV

20/06/2015

Zagrebačka policija razbila je organizovanu grupu krijumčara i dilera kokaina i droge spid u akciji pod kodnim imenom “Mohito”, u kojoj su učestvovale policije iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Srbije.

Uhapšeno je 10 lica, od kojih je sedam Hrvata, Srbin, državljanin BiH i Nijemac, javili su hrvatski mediji.

Tokom akcije policija je zaplijenila 752 grama kokaina, manju količinu amfetamina, ali i tri litra takozvanog amfetaminskog ulja, što je novost u kriminalnom podzemlju.

Sumnja se da su članovi grupe “pokrivali” područje od Njemačke, preko Austrije, Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije.

Organizator i šef grupe bio je Jovica Tomljenović /46/, Srbin rođen u Njemačkoj, koji je hrvatsko državljanstvo dobio prije desetak godina.

Uhapšen je i bivši radnik obezbjeđenja Dragan Malogajski /46/, vlasnik kafića TNT u Zaprešiću, koji je prije četiri godine osuđen u Zadru zbog kokaina.

Među uhapšenima su otac i sin Željko /49/ i Benjamin Šuliček /21/ iz Brdovca, u čijoj su se kući i na ribnjaku u Martinskoj Vesi miješale komponente za dobijanje amfetamina.

U Zadru je priveden Goran Vitlov /52/ zvani Sisak, koji je u februaru već uhapšen zbog posjedovanja 48 grama kokaina.

Preostali članovi narkolanca starosti su od 27 do 49 godina, među kojima novinar Nove TV Saša Knežić, koji je, prema rezultatima istraživanja, djelovao kao glavni kurir i operativac.

Ostali uhapšeni su Jasmin Merdžanović iz BiH, Miodrag Veselinović iz Srbije, koji se od ranije nalaze u pritvoru u Remetincu, te Nenad Laško za kojeg su članovi grupe dali 25.000 evra kaucije nakon što je u martu uhapšen na prelazu Harmica sa 534 grama kokaina.

Svaki od članova grupe imao je tačno određenu ulogu u lancu, pa je tako droga miješana u Srbiji, gdje su jedino na području “eks Ju” znali pravilne razmjere komponenti za izradu opojne smjese.

Zagrebačka policija je zaplijenila tri litre amfetaminske baze skrivene u bocama maslinovog ulja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.