Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Njemačka kancelarka

Merkel otkazala planirane aktivnosti zbog napada u Hanauu

angela merkel

Glasnogovornik njemačke vlade Steffen Seibert je izjavio da je kancelarka zbog napada u Hanauu otkazala planirane aktivnosti u gradu Halleu

Njemačka kancelarka Angela Merkel je otkazala današnje planirane aktivnosti zbog napada u njemačkom gradu Hanauu, javlja Anadolu Agency (AA).

Glasnogovornik njemačke vlade Steffen Seibert je izjavio da je kancelarka zbog napada u Hanauu otkazala planirane aktivnosti u gradu Halleu.

Istakao je također kako njemačka kancelarka pomno prati sve što se dešava u vezi s napadom u Hanauu.

Njemački šef diplomatije Heiko Maas je putem Twittera istakao da su njegove misli uz porodice žrtava i ranjene osobe.

”Strašni događaj u Hanauu sve nas je duboko ražalostio. Naše misli su uz žrtve i njihove porodice i rodbinu. Želim što brži oporavak ranjenima”, kazao je Maas.

U oružanom napadu na dva ugostiteljska objekta u Hanauu smrtno je stradalo devet osoba, među kojima ima i Turaka, dok je ranjeno pet osoba.

Njemačka novinska agencija DPA, pozivajući se na glasnogovornika policije, javila je kako je izvršen upad u kuću osobe za koju se vjeruje da je izvela napad, te da je pored napadača pronađeno još jedno tijelo. Tako je zbog napada u Hanauu smrtno stradalo ukupno 11 osoba.

Njemački list “Bild” objavio je jutros da je napadač koji je u gradu Hanau ubio devetero ljudi radikalni desničar Tobias R.