Globus

hrvatska

Migrant preminuo od uboda stršljena

26/08/2020

U toku je postupak utvrđivanja identiteta preminulog muškarca za kojeg se pretpostavlja da je bio star oko 30 godina

Uzrok smrti muške osobe na cesti Otok – Vrbanja u Hrvatskoj, koja se dogodila 21. avgusta, je anafilaktički šok uslijed uboda insekta stršljena. Izvijestila je to danas PU Vukovarsko – srijemske navodeći kako je dovršeno kriminalističko istraživanje u svezi pronalaska mrtvog tijela muškarca. Pojašnjavaju kako se policijski službenik PU, koji je bio izvan službe, zaustavio na znakove muškarca koji je od njega tražio pomoć.

– Prateći informacije koje mu je muškarac davao u obližnjem grmlju kod kanala Brežnica pronašli su beživotno tijelo drugog muškarca zbog čega je policajac odmah pozvao hitnu pomoć i policijske ophodnje. Liječnik hitne medicinske pomoći na mjestu događaja je potvrdio smrt osobe te konstatirao da na mrtvom tijelu nema tragova nasilja, navode iz PU.

Na mjestu događaja proveden je uviđaj, dok je temeljem naloga Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar provedena i obdukcija kojom je utvrđeno da je uzrok smrti anafilaktički šok. U toku je postupak utvrđivanja identiteta preminulog muškarca za kojeg se pretpostavlja da je bio star oko 30 godina.

Muškarac koji se za pomoć obratio policijskom službeniku izvan službe je afganistanski državljanin nad kojim je proveden upravni postupak zbog nezakonitog prelaska državne granice te je smješten u Prihvatni centar za strance Tovarnik do readmisije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.