Globus

Potpredsjednica Vlade Srbije

Mihajlović: Između BiH i Srbije nedostaje autoput koji će omogućiti razvoj i budućnost

03/10/2019

Ona je navela da će zajednički sastanci koje će 8. oktobra održati najviši predstavnici Srbije, BiH i Turske pokazati da su početak radova na autoputu i realizacija tog velikog projekta u interesu svih

Potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je da je izgradnja autoputa Beograd-Sarajevo važna za sve građane BiH i Srbije, ali i cijelog regiona, dodavši da su autoputevi, kao veliki projekti, faktori mira.

“Iz nepovezanosti, pa i one saobraćajne, ne može se izroditi ništa dobro. Samo problemi. S druge strane, konekcija zemalja znači razvoj, nove fabrike, investicije i da ljudi ostaju da žive tamo gdje žive”, rekla je Mihajlovićeva za RTRS.

Ona je rekla da Srbija finansijski i na sve druge načine stoji iza gradnje autoputa Beograd-Sarajevo, te da postoji podrška svih za realizaciju tog velikog projekta.

“Između BiH i Srbije nedostaje jedan pravi autoput koji će omogućiti razvoj i budućnost”, rekla je Mihajlović povodom skorog početka pripremnih radova u Sremskoj Rači i Kuzminu za izgradnju autoputa Beograd-Sarajevo.

Ona je navela da će zajednički sastanci koje će 8. oktobra održati najviši predstavnici Srbije, BiH i Turske pokazati da su početak radova na autoputu i realizacija tog velikog projekta u interesu svih.

“Vjerujem da predsjednik Turske Recep Tazzip Erdogan može to sve da ubrza i vjerujem da se na tome već radilo”, navela je Mihajlović.

Ona je rekla da ne treba sumnjati u obećanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da će Srbija pomoći izgradnju oko 17 kilometara puta od Rače prema Bijeljini.

“Na tom planu se rade tehničke procjene i druge stvari da se vidi koliko će taj posao koštati. Sve što je Vučić obećao mi smo do sada realizovali i uvijek ćemo. Potpuno je normalno da radimo zajedno i da se pomažemo jer s obje strane živi isti narod. Nastavićemo da pomažemo i u drugim stvarima, a pogotovo kada je riječ o infrastrukturi”, rekla je Mihajlovićeva.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.