Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

o smjeni bidena

Mike Johnson: Predsjednički kabinet bi trebalo da razmotri 25. amandman

Foto: X
Mike Johnson

Povodom navoda da je Bidenov nastup zabrinuo demokrate, Johnson je rekao da ga to ne čudi, kao i da bi i njega lično uhvatila panika

Predsjedavajući Predstavničkog doma Mike Johnson izjavio je danas da bi članovi kabineta američkog predsjednika Josepha Bidena trebalo da razmotre pozivanje na 25. amandman kako bi ga smijenili sa funkcije zbog slabog učinka u debati.

-Mnogo ljudi se pozivaju na 25. amandman, jer je ovo alarmantna situacija. Naši protivnici vide slabost u Bijeloj kući kao i svi mi. Mislim da je ovo veoma opasna situacija, rekao je.

Prema 25. amandmanu Ustava potpredsjednik i većina u predsjedničkom kabinetu mogu da proglase predsjednika “nesposobnim da obavlja dužnosti” čime bi potpredsjednik bio imenovan za vršioca dužnosti predsjednika.

Povodom navoda da je Bidenov nastup zabrinuo demokrate, Johnson je rekao da ga to ne čudi, kao i da bi i njega lično uhvatila panika.

-I mene bi uhvatila panika da sam danas demokrata i da je to moj kandidat. Mislim da su svjesni da imaju ozbiljan problem. Problem je u cijeloj zemlji. Imamo ozbiljan problem, jer imamo predsjednika koji, po svemu sudeći, nije dorastao zadatku, napomenuo je Johnson.