Ponovo vrijeđa

Milanović: Izetbegović je pakostan i pokvaren, izgubit će Komšić i njegova družina

Predsjednik sudjelovao na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća Fakulteta strojarstva i brodogradnje
02.12.2021., Zagreb - Predsjednik Zoran Milanovic sudjelovao je na svecanoj sjednici Fakultetskog vijeca Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveucilista u Zagrebu u prigodi obiljezavanja Dana Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

Milanović je kritizirao što se govori o sazivanju Vijeća za nacionalnu sigurnost zbog rata u Ukrajini, a ne zbog situacije u BiH

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da se vlada prema Bosni i Hercegovini ponaša izdajnički i da se njega situacija u BiH više tiče nego rat u Ukrajini.

“Ovo je sad izdajničko ponašanje. Teška riječ, ali nema druge. Ne mogu reći neprikladno, nedostojno, nije kul. Izdaja, čista izdaja”, rekao je hrvatski predsjednik novinarima, prenosi Hina.

Istaknuo je da ima potrebu “raditi za nacionalne interese, dan i noć, ali ne za rat u Ukrajini”.

“To me se tiče jedan posto u onoj mjeri u kojoj me se tiče 100 puta više situacija u BiH. Sigurnosno pitanje za Hrvatsku par excellence, što bi rekao Milan Bandić”, dodao je.

Milanović je kritizirao što se govori o sazivanju Vijeća za nacionalnu sigurnost zbog rata u Ukrajini, a ne zbog situacije u BiH i pita se kakva se poruka time šalje, ali i koja je perspektiva 500.000 hrvatskih državljana u BiH.

“Pedala, kak’ se veli u Zagrebu”, smatra on.

“Prvo ćete ostati bez javnih poduzeća, klasična ona seljačka, muljatorska metoda. Tačno vidiš iz aviona, zavezanih očiju što rade. (…) A ko gubi u BiH? Gubi jedna dosta uska klika, ne može izgubiti Bakir Izetbegović, predstavnik Bošnjaka. On je samo pakostan i pokvaren, dotjeran sam u situaciju da to moram reći. Izgubit će Komšić i njegova družina koja parazitira na hrvatskom glasu”, rekao je Milanović.

Milanović potporu Hrvatske Finskoj i Švedskoj na putu prema NATO-u uvjetuje promjenom situacije u BiH. Prije nekoliko dana je rekao da Hrvatski sabor ne bi trebao ratificirati finsko i švedsko pristupanje NATO-u dok se ne promijeni izborni zakon u susjednoj državi.