Globus

Milanović: Nema nesuglasica s BiH oko izgradnje Pelješkog mosta

17/07/2015

Predsjednik Vlade Hrvatske Zoran Milanović izjavio je u petak da će se Pelješki most graditi vrlo brzo evropskim novcem, da je pitanje samo koliki će biti hrvatski udio, no njegova vlada, dodao je, prepolovila je cijenu izgradnje koju je prije pet godina procijenila HDZ-ova vlada.

Na novinarsku primjedbu kako se prije govorilo da je most već apliciran, a sad se navodi da to još nije učinjeno, Milanović, koji je u petak obišao granični prijelaz između Hrvatske i BiH u Gabeli, uzvratio je kako je to “zloba i nedobronamjernost onih koji su pet puta otvarali gradilište”.

[pull_quote_right]O gradnji Pelješkog mosta ne odlučuje Evropska komisija, ona samo delegira konsultante[/pull_quote_right]

Kako je istaknuo premijer, Pelješki most će se graditi bez obzira na to tko pobijedi na izborima, i to, kako je rekao, “više nitko ne može uprskati, a upsrkavali su pet godina”.

Po njegovim riječima, prije pet godina tadašnja vlada je gradnju mosta procjenjivala na 280 milijuna eura, a njegova vlada je, kako je istaknuo, taj iznos gotovo prepolovila.

“Kad sam prije nekoliko godina govorio o Pelješkom mostu, rekao sam da se u takvoj krizi most ne može graditi 100 posto iz proračuna i po takvoj cijeni, a sada je gotovo dvostruko niža i bit će sufinansiran u golemom postotku evropskim novcem”, rekao je.

Dodao je da ako netko u tome vidi problem – on “suosjeća s njim”.

O gradnji Pelješkog mosta ne odlučuje Evropska komisija, ona samo delegira konsultante, rekao je premijer i dodao da je ministar Siniša Hajdaš Dončić obrazložio proceduru izgradnje mosta.

Na pitanje hoće li gradnja Pelješkog mosta potaknuti nesporazume s BiH, Milanović je odgovorio:

“Nema nesuglasica, to je evropski most koji se gradi na hrvatskom teritoriju i bit će svi dobrodošli da ga koriste.”

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.