Globus

Predsjednik Hrvatske

Milanović: Zanoktica Hrvata u BiH mi je važnija od cijele Finske

16/05/2022
Arhiva/PIXSELL

Što Hrvatskoj prijeti da se jasno, glasno i muški zauzme za svoje sunarodnjake u BiH. To da će te gledati kao krkana s Balkana u Bruxellesu? Pa što i da jesmo?

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović učestvuje na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda povodom Dana Grada i blagdana sv. Ivana Nepomuka, zaštitnika Grada.

Obratio se i medijima.

“Kad se veliki tuku, mali se odmiču od stola. Mala nacija kao što je naša je nacija koja mora gledati svoje interese i biti svjesna što želi i kako to ostvariti. Moramo biti svjesni svijeta u kojem se nalazimo. On nije protiv Hrvatske, nije zao, nije dizajniran da nas uništi. Ali – ako se sami ne pobrinemo za sebe, niko nas neće čuvati. Vrištat ćemo kao mala kornjača koja ne vrišti, ili žaba koju niko ne shvata ozbiljno… i naši interesi će biti gaženi, a da oni koji to čine toga uopće neće biti svjesni”, rekao je Milanović, prenosi Index.hr.

“Ostajem pri stavovima oko NATO-a. Erdogan isto radi za Putina kao i ja. Turska ima problem sa Švedskom. Mi nemamo, imamo problem preko Save, i to ozbiljan. Turska se bori za svoje interese. Turci reagiraju tek sada, to je zanimljivo, jer do sada niko s njima nije razgovarao”, rekao je. “Nije mi žao što se ovo dogodilo, što je Turska reagirala, jer to nas stavlja u drugi plan”, dodao je.

“HDZ je talac Plenkovića i još dvije, tri osobe. On pikira jedan, dva posla u Bruxellesu, nudi mu se više. Ono što on pikira ne može dobiti ako pisne”, dodao je. “Kad nisi slobodan od želja i ambicije, radiš protiv naroda. Želim zaštititi Hrvate u BiH od bezobraznog zuluma. Komšić je jučer vrijeđao Hrvate”, rekao je.

“Što Hrvatskoj prijeti da se jasno, glasno i muški zauzme za svoje sunarodnjake u BiH. To da će te gledati kao krkana s Balkana u Bruxellesu? Pa što i da jesmo? Vrijeme odluke se bliži. Ja ovo ne radim radi sebe. Želim čuti jasnu poruku od predstavnika Hrvata u BiH vide li oni u ovome što ja radim nešto korisno ili da ja prestanem?”, rekao je.

“Kad gurate nos u sve i dijelite svima savjete, onda vam je izloženo oko. Turci su puno gori od nas, oni žele vidjet na papiru ustupke. Odjednom trebaš Turke – što si kuhao, to ćeš jesti. Zanoktica Hrvata u BiH mi je važnija od cijele Finske”, kaže Milanović. prenosi Index.hr.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.