Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uli Hoenes

Bivši šef Bayerna napao medije zbog Salihamidžića: Za njim traje lov

salihamidzic ss bayern

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić u posljednje vrijeme trpi kritike zbog svojeg rada

Bivši predsjednik Bayerna Uli Hoenes prilikom proslave novog naslova njemačkog prvaka komentirao je situaciju u bavarskom klubu. “Moramo igrače smatrati odgovornima. Kod nas uvijek odgovaraju trener ili sportski direktor. Činjenica je da od Božića imamo nekolicinu igrača koji nisu dobro igrali. Treba ih staviti pod veći pritisak”, izjavio je Hoenes.

Dotaknuo se Niklasa Sulea, braniča koji je iz Bayerna kao slobodan igrač otišao u Borussiju Dortmund. Sule, prema pisanju Bilda, nije htio ići na utakmicu s Wolfsburgom, na kojoj bi bio na klupi. “To baš i ne govori u njegovu korist. To je katastrofa. Možete zaboraviti na mit da će u Dortmundu zarađivati manje nego u Munchenu”, komentirao je nekadašnji šef njemačkog velikana.

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić u posljednje vrijeme trpi kritike zbog svojeg rada. “Čitate li svakodnevno Bild i druge novine, onda ćete vidjeti da se odvija lov. On nije jedini odgovoran za transfer-politiku. Za to su zaslužni svi u klubu”, smatra Hoenes.

“Uvijek pikiraju jednog. Kad smo osvojili šest naslova, nisam čuo da je neko vikao ‘Hasan, Hasan’. Sada kada nismo osvojili Ligu prvaka, on je kriv. To ne može tako biti”, izjavio je Hoenes. “Bayern je trenutno igračka nekih medija, to se ne smije događati i za to krivim klub”, zaključio je.