Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Milioner svojim Porscheom na auto showu pokosio 26 ljudi

Malta-Porsche-918-_3463517b

Velika nesreća dogodila se na skupu skupocijenih automobila, nakon što je britanski milioner izgubio kontrolu nad svojim Porsche Spyderom vrijednim 750.000 funti i u velikoj brzini zabio se u gledatelje. Ozlijeđeno je 26 ljudi, među kojima je petoro u kritičnom stanju, među kojima i djevojčica od 6 godina, javlja Daily Mail.

Tajkun Paul Bailey (55) iz East Midlands učestvovao je na humanitarnom sajmu automobila u Hal Farrugu na Malti. U Porscheu je pri velikoj brzini prešao preko trave, te završio u gledalištu. Svjedoci su ovaj događaj opisali kao “haos i vrištanje”. Auto može postići najveću brzinu od gotovo 340 kilometara na sat, a među ljudima koji su kritično ozlijeđeni je i sam vozač.

“Automobil je jurio niz stazu, kada je stražnji kotač završio na travi. Izmakao je kontroli, prošao kroz barijere iza kojih je bio veliki broj posjestitelja i završio u području gdje je bila izložba automobila”, rekao je svjedok ovog događaja za Times Malta.

“Mnogi ljudi su bilo ozlijeđeni, posvuda je bio haos, a mnogi su vrištali”.

Ostatak događaja, koji je održan pod pokroviteljstvom predsjednika Malte za skupljanje novca za one kojima je potreban je otkazan. Ranije ove godine za ovog je poduzetnika objavljeno kako se vjeruje da je prva osoba na svijetu kako je vlasnik “svetog trojstva” super automobila, kombinirane vrijednosti veće od 3 miliona funti.

Bailey je već bio u vlasništvu McLarena P1 vrijednog 866.000 funti, a u samo jednom danku kupio je Porsche 918 Spyder i LaFerrari – i tako zaokružio svoju kolekciju. Tri vozila, koja mogu postići brzinu veću od 320 kilometara na sat, smatraju se hiper automobilima – čije značajke, cijna i rijetkost odskaču od ostalih automobila.

“Čekao sam oko dvije godine za LaFerrari”, rekao je ranije Bailey i dodao kako su emocije rasle kako se rok isporuke približavao. Bailey je u vlasništvu oko 30 skupocijenih automobila.

https://www.youtube.com/watch?v=hEeXuKkhf9E