Gordan Grlić Radman

Ministar obrazložio zašto Hrvatska nije otvorila granicu sa Crnom Gorom

gordan grlic radman (1)

Gleda se epidemiološka slika u državama prema kojima se otvaramo, nismo ni prema svim članicama otvorili granice”, rekao je Grlić Radman

rvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman rekao je u petak u Podgorici da Hrvatska još nije otvorila granicu s Crnom Gorom jer se u tome uskladila s Europskom unijom.

Nakon sastanka s crnogorskim kolegom Srđanom Darmanovićem, šef hrvatske diplomacije morao je odgovarati na pitanje domaćih novinara o tome zašto Zagreb još nije otvorio granicu s Crnom Gorom iako je “ona prva ‘corona free’ zemlja u Europi”.

Grlić Radman je rekao da se Hrvatska uskladila s europskom politikom po pitanju granica u okviru borbe protiv koronavirusa, ali se nada skorom otvaranju granica prema trećim zemljama, pa i prema Crnoj Gori.

“To je bio veliki izazov. Europska komisija je donijela preporuku o načinu ponašanja među članicama. Gleda se epidemiološka slika u državama prema kojima se otvaramo, nismo ni prema svim članicama otvorili granice”, rekao je Grlić Radman.

EU je, naime, preporučio da se granice prema trećim zemljama ne otvaraju prije 15. lipnja.

Grlić Radman je, međutim, napomenuo da ni sada hrvatska granica nije potpuno zatvorena za crnogorske državljane, ali se moraju poštovati određeni propisi, prenosi Hina.