ruski mediji

Ministar vanjskih poslova Srbije ide u Rusiju

Beograd: Aleksandar Vučić sastao se s ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejem Lavrovim
10, October, 2021, Belgrade - In the building of the General Secretariat of the President of Serbia, President Aleksandar Vucic met with the Minister of Foreign Affairs of Russia, Sergey Lavrov. Sergey Lavrov, Aleksandar Vucic. Photo: ilos Tesic/ATAImages 10, oktobar, 2021, Beograd - U zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Srbije predsednik Aleksandar Vucic sastao se sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovim. Photo: Milos Tesic/ATAImages

Nakon što je otkazana posjeta ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova Srbiji jer su Crna Gora, Makedonija i Bugarska za njega zatvorile zračni prostor on je pozvao svog srpskog kolegu da dođe u posjetu Moskvi

Srbija je prihvatila poziv šefa ruske diplomatije da srbijanski ministar vanjskih poslova Nikola Selaković posjeti tu zemlju, javljaju ruski mediji.

“Srbija je s velikim zadovoljstvom i očekivanjima prihvatila poziv Lavrova da Selaković posjeti Rusiju. Predsjednik je dao uputstva da se posjeta organizira”, rekao je ruski ambasador u Srbiji Bocan Harčenko, a prenosi agencija TASS.

Podsjetimo, nakon što je otkazana posjeta ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova Srbiji jer su Crna Gora, Makedonija i Bugarska za njega zatvorile zračni prostor on je pozvao svog srpskog kolegu da dođe u posjetu Moskvi.

“Naši odnosi sa Srbijom neće biti uništeni. Niko ih neće uništiti”, rekao je.

Dodaje i kako su pozvali ministra vanjskih poslova Srbije da posjeti Rusiju i da se nada da njegov avion neće doživjeti sramotu od Bruxellesa.